Imobilul, care a funcţionat o perioadă ca pensiune, are o suprafaţă construită de 750 mp, un teren de 980 mp, din care o grădină de 500 mp şi o zonă de grătar de 200 mp. Casa este în forma literei U şi dispune de cinci apartamente mari şi cinci camere normale, fiecare cu baie proprie, şi de un restaurant cu 30 de locuri şi bucătărie profesională. Cireaşa de pe tort o constituie „Camera Secretă“ care dispune de cel mai mare pat din România, în suprafaţă de 24 de metri pătraţi – de opt ori mai mare decât un pat standard pentru două persoane. O altă cameră extravagantă, denumită „Crama“, are un baldachin din 1650 recondiţionat.
„Am cumpărat casa acum câţiva ani şi am consolidat-o. Investiţia a fost chiar de 350.000 euro, de aceea nu negociem. Este renovată şi mobilată cu cele mai bune materiale, cu mobilă autentică de lux. Se vinde complet utilată şi mobilată, pentru casă, hotel, clinică etc.. Acum casa poate funcţiona ca pensiune, dar am decis să o menţinem fără activitate comercială pentru a nu incomoda cumpărătorii la vizionare. În funcţie de management, poate aduce venituri de 125.000 euro anual, din care profit 80%“, a declarat pentru Capital Ioana Petrache, proprietarul casei Grosspold. Întreţinerea lunară a imobilului costă în jur de 200 de euro.
Promovată în NYT
Ioana Petrache spune că decizia de vânzare a venit greu, pentru că a investit în această casă şi o parte din ea. Afacerile familie Petrache, care se extind şi în zona de peisagistică şi de florărie, trec printr-o perioadă de restructurare.
„O vindem pentru că ne restrângem activităţile, dar ştim că este o investiţie excepţională pentru cumpărător. Facem o investiţie noua în România, pentru care trebuie să acumulam capital. Vrem să investim în producţie agricolă. Nu ne e uşor să renunţăm la ea, dar vom reveni dacă va rămâne deschisă ca pensiune“, mai spune Ioana Petrache.
Ea consideră că este o investiţie optimă şi pentru români, nu doar pentru străini, şi poate fi uşor transformată într-o casă de vacanţă.
În urmă cu câteva zile, locuinţa din Aplodu de Sus a fost promovată şi de New York Times sub titlul: „Vânătoare de case în… România“. Irina Petrache povesteşte despre contactul său cu reporterii NYT ca despre un lucru firesc, după ce locuinţa sa a fost dată ca exemplu într-o serie de publicaţii cu profil de design interior.
„NYT m-a contactat şi au venit să facă fotografiile. Casa a apărut în multe publicaţii din ţară şi din străinătate, pe teme de design interior şi exterior şi de turism. Frumuseţea ei unică şi zona în care e construită aduc beneficii de imagine imense, de care se va bucura din plin şi noul proprietar“, explică proprietarul Grosspold.