Fiind o urgență în sarcină, bebelușul s-a născut prin naștere cezariană, iar cu sprijinul unei echipe medicale competente și cu vastă experiență de la Spitalul Clinic SANADOR a reușit, după mai bine de 10 săptămâni de viață, să recupereze și să plece acasă, în brațele mamei sale, chiar în apropierea datei la care ar fi trebuit să vină în mod normal pe lume.
La 20 de săptămâni de sarcină, Estera, mama Teodorei, a aflat în urma unei ecografii de morfologie fetală că fătul prezenta o restricție severă de creștere. Medicul din Iași, orașul natal al tinerei mame, i-a recomandat internarea pentru o monitorizare atentă, însă nici după spitalizare lucrurile nu s-au îmbunătățit. La maternitatea de stat, medicii i-au comunicat Esterei riscul crescut de a pierde sarcina și au decis că va trebui să rămână internată până la naștere. Deși a primit tratament pentru suspiciuni de hipertensiune și probleme de coagulare, starea fătului s-a înrăutățit, rămânând într-o luptă constantă pentru supraviețuire.
Theodor, soțul Esterei și tatăl fetiței, fiind medic, a înțeles gravitatea situației și a început să caute soluții urgente. În căutările sale a descoperit un caz asemănător, rezolvat cu succes la Maternitatea SANADOR. Pe 31 decembrie, tatăl fetiței a trimis un mail către Dr. Emel Nuraltay, șefa Secției Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Clinic SANADOR, în care cerea ajutor. Emoționată de determinarea și disperarea lui, Dr. Emel Nuraltay l-a sunat imediat și, aflând detalii despre caz, a înțeles cât de fragilă era starea Teodorei. Din acel moment, a păstrat legătura permanentă cu Theodor, monitorizând de la distanță evoluția sarcinii.
Estera a fost externată la cerere pe 2 ianuarie, iar pe 5 ianuarie, a fost transferată cu o ambulanță privată la Spitalul Clinic SANADOR. Echipa medicală pregătită și coordonată de Dr. Emel Nuraltay, era gata să intervină și să ofere cele mai bune șanse de supraviețuire fetiței. Ecografia făcută în urgență, în Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR, a arătat că fetița avea o suferință fetală cronică severă, cu fluxuri total inversate. Deși era la limita supraviețuirii, micuța Teodora încă lupta pentru viața sa.
Pacienta a primit medicație specifică, deoarece se anticipa o naștere prematură, și a fost monitorizată cu atenție. În după-amiaza aceleiași zile, Teodora a venit pe lume, însă nici după naștere nu a fost ușor. Timp de 10 săptămâni și jumătate, fetița a fost monitorizată în permanență, primind toate îngrijirile necesare unui prematur. A stat o perioadă în Secția de Terapie Intensivă Neonatală, iar după ce a reușit să treacă de perioadele critice a fost transferată pe Secția de Neonatologie de la Spitalul Clinic SANADOR, sub atenta coordonare a medicilor specialiști în neonatologie. Ușor, ușor, Teodora a reușit să fie alimentată și cu lapte matern, iar în luna martie a fost externată din maternitate cu o greutate de peste 2 kilograme, în brațele mamei ei.
La Maternitatea SANADOR, parte a Spitalului Clinic SANADOR, bebelușii beneficiază de cele mai bune îngrijiri în Secția de Neonatologie, asigurate de o echipă medicală foarte bine pregătită și cu experiență. În cazul nou-născuților prematuri sau cu probleme de sănătate, aceștia primesc îngrijiri avansate în Secția de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic SANADOR, dotată cu echipamente ultraperformante. În cazul unei urgențe obstetricale, viitoarele mame pot apela cu încredere la serviciile medicale asigurate de medicii din Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR, care funcționează permanent cu 26 de linii de gradă, inclusiv obstetrică-ginecologie, neonatologie și terapie intensivă neonatală.