Cu un astfel de diagnostic s-a confruntat și Daniela, o pacientă de 56 de ani cu o viață foarte activă, care în urma unui consult de ginecologie a aflat că are cancer endometrial în stadiul 1. Pacienta avea nevoie de un tratament pentru cancer cât mai repede.
A început să caute cât mai multe informații despre boală și cum se poate trata. Citind despre experiențele altor paciente, femeia a decis să facă o programare la Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală, cu competențe în chirurgie laparoscopică, chirurgie oncologică și chirurgie robotică la Spitalul Clinic SANADOR.
În urma mai multor investigații, Dr. Teodor Buliga a reconfirmat diagnosticul de cancer endometrial, însă a descoperit că pacienta mai avea o afecțiune, care trebuia rezolvată cât mai repede, respectiv o piatră pe ureter. În această situație, Dr. Teodor Buliga a colaborat cu Conf. Dr. Marcian Manu, șeful Secției de Urologie din Spitalul Clinic SANADOR, pentru a-i oferi pacientei cele mai bune soluții, prin tratament multidisciplinar integrat.
Conf. Dr. Marcian Manu a confirmat diagnosticul de litiază ureterală, dar a descoperit că pacienta avea și un blocaj al rinichiului drept și dezvoltase complicații: pionefroză dreaptă și hidronefroză de grad trei.
Daniela avea nevoie de două intervenții chirurgicale care s-au realizat în etape. Prima dată s-a intervenit pentru problemele urologice, Conf. Dr. Marcian Manu realizând o procedură minim invazivă de ureteroscopie flexibilă cu litotriție laser, pentru distrugerea calculului și deblocarea ureterală, intervenție care nu necesită incizii, iar recuperarea este rapidă.
Pentru cancerul de endometru, Dr. Teodor Buliga a efectuat o histerectomie radicală robotică. Operația a fost realizată la Spitalul Clinic SANADOR cu ajutorul sistemului robotic de ultimă generație da Vinci Xi.
Cele două intervenții chirurgicale s-au desfășurat normal, fără complicații. După operație pacienta a fost transferată în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, pentru monitorizare și recuperare, apoi a continuat recuperarea până la externare în secția de specialitate. În prezent pacienta se simte foarte bine, revine la control periodic, iar cele mai recente analize au arătat că țesutul s-a vindecat complet și nu există risc de recidivă.
„Datorită medicilor, pot spune astăzi că mă simt bine și că am speranța unei vieți lungi și sănătoase. Această experiență mi-a arătat cât de important este să ne învingem temerile și să ne preocupăm de sănătatea noastră, căci prevenția și intervenția la timp pot face diferența.”, conchide pacienta.
La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la servicii medicale integrate de diagnostic și tratament, bazate pe o colaborare strânsă între medici cu diferite specializări medicale, precum și la cele mai bune îngrijiri, în funcție de caz.
Atunci când există recomandare pentru tratament chirurgical, intervențiile sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR în condiții de maximă siguranță, într-un bloc operator foarte bine dotat, de chirurgi experimentați. În funcție de indicație, operațiile sunt realizate clasic sau minim invaziv – laparoscopic sau robotic, cu multiple avantaje pentru pacienți. Postoperator, pacienții primesc îngrijiri avansate pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic SANADOR, acreditată ca Secție ATI de categoria I.