Cel mai recent caz este al celebrului Donald Trump, care a blocat Bank of America într-o tranzacţie imobiliară uriaşă.

Despre ce este vorba? Vara trecută. Patricia Kluge a scos la vânzare o locuinţă, la un preţ de 48 de milioane de dolari, însă nimeni nu a fost interesat.

Bank of America a executat silit locuinţa, pentru un împrumut de 23 de milioane de dolari.

În luna aprilie, Donald Trump a decis să cumpere o parte din terenul din faţa casei, vinăria şi podgoria care se afla pe terenul proprietăţii. Toate aceste pe mai puţin de 500.000 de dolari.

Acum, Trump deţine calea de acces spre locuinţă, terenul din faţă şi terenul din spatele casei. Bank of America deţine locuinţa pe care încearcă să o vândă cu 16 milioane de dolari, însă eventualul proprietar nu ar avea pe unde să intre fără acordul lui Trump.

Practic, Trump i-a forţat pe cei de la bancă să-i vândă numai lui locuinţa în cauză, pe un preţ pe care el poate pune presiune fără nicio problemă.

De curând, miliardarul a declarat că ar vrea să cumpere locuinţa, doar în cazul în care Banca i-o vinde pe suma de 3,5 milioane de dolari.

Ca să facă presiune mai mare, Trump a ordonat instalarea unor tăbliţe în faţa casei, pe care scrie: "Trecerea interzisă. Terenul aparţine companiei Trump Virginia Acquisitions LLC".

"Probabil cineva este suficient de prost să cumpere locuinţa. Îi doresc succes", a declarat miliardarul american.

Într-o încercare de a-i da o replică, cei de la Bank Of America au declarat: "Considerăm că locuinţa aceea este o valoare în sine".