Cum a reuşit o mică berărie să producă cea mai bună băutură din lume

Călugării de la Mânăstirea Sfântul Sixtus din Westvleteren, Belgia, au ajuns să producă una dintre cele mai bune beri din lume, scrie Business Insider.

Faima pentru cea mai bună bere a fost căpătată la mijlocul anilor 2000, când site-ul ratebeer.com a scris despre berea neagră produsă în cadrul mânăstirii.

Joe Tucker, directorul executive al Rate Beer, a făcut un clasment al berii bazat pe comentariile utilizatorilor site-ului. Tucker a spus că nu se aştepta la un impact aşa mare în urma publicării acestui clasament.

“Într-o zi, 20 de oameni stăteau şi consumau bere acolo. Şi în ziua următoare a apărut o coadă de maşini cu persoane care aşteptau să cumpere o bere”, a declarat Joe Tucker, pentru Business Insider.

O bere care nu era cunoscută pentru nimeni până atunci, a ajuns să-i crească popularitatea într-un ritm foarte rapid.  Tucker a primit un telefon din Westvleteren, în care i se spunea că în acel moment călugării nu erau fericiţi de popularitatea obţinută peste noapte. Datorită clasamentului lui Tucker, cererea pentru berea făcută la mânăstire a crescut semnificativ, dar călugării nu erau dispuşi să producă mai mult deoarece nu voiau să facă o afacere din comecializarea berii.

Abaţia a început să producă bere în 1839, dar a început să vândă către public în 1931. Mânăstirea produse timp de 70 de zile pe an, începând cu ora 9 dimineaţa şi termină pe la ora 17.00. Cinci călugări lucrează în mica fabrică.