La activarea serviciului good.bee, utilizatorului i se deschide un cont curent la BCR și primește un card de debit cu CIP Visa Electron. În plus, acesta poate utiliza serviciul de operațiuni bancare prin telefonul mobil. Datele clientului sunt colectate de un agent al companiei, fără a fi necesară deplasarea utilizatorului la bancă.
Clienții good.bee sunt în special persoane din zonele rurale (fermieri – pentru subvențiile APIA, mici antreprenori, persoane care beneficiază de asistență sociala, angajați ai primăriilor și ai consiliilor locale), adolescenți sau studenți.
Cătălin Moise, director general good.bee afirmă că „cel mai tânăr client good.bee tranzacții mobile are 14 ani, iar cel mai în vârstă are 86, ceea ce demonstrează că produsul este ușor de folosit și util celor care nu au acces facil la produsele bancare clasice. Clienții folosesc produsul good.bee pentru a transfera bani altor membri ai familiei, pentru încarcarea cartelelor de telefonie mobilă și pentru a plăti facturi către diferiți furnizori”.
Comisionul pentru un transfer între conturi good.bee sau către conturi în BCR este de 1,15 lei. Pentru un transfer mobil către conturi în lei la alte bănci din România clientul plătește 1,8 lei. Verificarea soldului contului prin intermediul telefonului mobil costă 0,45 lei, iar retragerea de numerar prin bancomatele BCR, 0,5 lei.
În anul curent au fost efectuate peste 100.000 de operatiuni, dintre care 54% operațiuni pe telefonul mobil (prin rețelele Orange și Vodafone), 45% operațiuni pe bază de carduri (ATM & POS) și 1% operațiuni prin intermediul băncii, conform comunicatului companiei. Valoarea medie a unui transfer good.bee a fost în noiembrie 2010 de 114 lei, în timp ce valoarea medie a facturii plătite prin serviciul de mobile banking atinge 100 lei.
Conform reprezentanților good.bee, pentru anul 2011 compania își propune dublarea operațiunilor, respectiv a numărului de clienți, precum și a numărului de operațiuni efectuate de aceștia.
Good.bee Service RO a fost înființată printr-un parteneriat între Fundația Erste împreună cu Erste Group și în octombrie 2010 a fost preluată de către BCR, care a extins oferta și acoperirea serviciilor către segmentul persoanelor nebancarizate.
Cum ajunge banca la client în zonele fără unități bancare
15 decembrie 2010, 06:11
Ultima modificare în 15 decembrie 2010, 08:11
La finalul lunii noiembrie 2010, good.bee Tranzacții mobile avea peste 28.000 de clienți, dintre care circa 60% în vârstă de maxim 25 de ani și 10% cu vârsta cuprinsă între 45 – 65 de ani, după cum reiese dintr-un comunicat al companiei.
Etichete: atm-uri,
banca,
bcr,
mobil,
pos
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Unde este aurul BNR
- O fotografie cu Michael Jackson a fost vândută cu aproape 35.000 de dolari
- Băsescu: Sumele pe care le împrumută România sunt mici
- Băsescu: Ieşim din criză în primul semestru al anului viitor
- Băsescu: Îmi reproşez că nu am prevăzut criza, dar nici cei mai buni economişti ai ţării nu au făcut-o
- Băsescu: Acordul cu FMI, centură de siguranţă utilă pentru a nu intra în derapaj
- Rețeaua Mega Image se extinde cu încă cinci unități și ajunge la 72 de magazine
- Băsescu: Modificarea Codului Muncii, prioritatea legislativă a anului 2011
- Judecătorii au respins cererea a 700 de clienţi Volksbank de suspendare a plăţii ratelor
- Cum să faci mai repede cald în maşină