Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, spune că Dispeceratul Energetic Naţional nu permite companiei să funcţioneze la capacitate, deşi ar putea, iar centralele companiei funcţionează în funcţie de cum importă România energie electrică. Mai mult, el spune că sunt importuri, deşi, preţurile la care vinde complexul ar fi competitive.

CEO este unul din cei mai mari producători de energie din ţară şi are o capacitate totală instalată de 3.240 MW, operând 11 grupuri în termocentralele Turceni, Rovinari, Işalniţa şi Craiova 2.

“Transelectrica nu ne permite, de circa două luni de zile, să producem la capacitate maxima, deşi am putea. Dispeceratul Energetic Naţional îmi cere să pornesc grupurile la 300 MW, şi după căteva ore îmi comandă să reduc la 170-180 MW. Asta pentru noi înseamnă o uzură mult mai mare a echipamentelor, şi consum în creştere, de exemplu, în loc să folosesc 300 de grame de cărbune pentru un kWh folosesc 500”, a spus directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, potrivit Economica.net.

CE Oltenia are peste 13.500 de angajati şi se află în subordinea Ministerului Energiei.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiintat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni si Craiova cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. Ministerul Energiei detine 77,15% din actiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controleaza 21,55% din actiuni. Restul actiunilor apartin Electrocentrale Grup (0,84%) si Societatii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.