Chiar dacă nu există reguli precise, în general găsim tendințe de ojă semipermanentă în funcție de sezon. Vara este mai propice nuanțelor proaspete, pastelate sau de-a dreptul stridente, sau culorilor neon care ies foarte bine în evidență pe pielea bronzată. Iarna, poți să favorizezi și să aplici culori mai profunde precum roșu, negru sau cu paiete pentru perioadele festive.
Principalul lucru este să te distrezi! Visezi la o manichiură perfectă pentru nail art cu unicorni la mijlocul lunii noiembrie? De ce nu?!
Cum alegi oja semipermanentă?
Lacul hibrid semipermanent profesional este ușor de aplicat și poate fi ales în funcție de nuanța pielii:
- Piele deschisă: roșu închis, roz, mov, taupe, argintiu, albastru-miezul nopții sau vișiniu se vor potrivi perfect cu tonul „rece” al pielii tale – evită verdele, galbenul.
- Piele mată: culori pep precum roșu aprins, roz fucsia, portocaliu, galben. Culori cremoase – evită nuanțele prea neutre precum taupe sau gri.
- Piele închisă la culoare: aproape orice culoare este potrivită – evită totuși nud.
În sfârșit, poți alege între aspectele mate, strălucitoare, sidefate, metalice sau sclipitoare.
Cum să aplici cu ușurință lacul tău semipermanent?
Oja semipermanenta se aplică la fel de simplu ca o gamă de oje clasice care se usucă la aer. În general, sunt necesare patru straturi pentru ca oja semipermanentă originală să țină perfect:
- un strat de grund,
- două de culoare,
- apoi trebuie să protejați stratul de lac cu stratul superior.
În fiecare etapă, trecerea sub lampa UV LED este necesară pentru a cataliza materialul. Desigur, pregătirea unghiei în amonte este esențială. Nu uita să împingi cuticulele înapoi și să pilești unghiile la forma dorită.
De asemenea, partea superioară a unghiei trebuie pilită înainte de aplicarea unui agent de curățare a unghiilor.
3 sfaturi profesioniste pentru o aplicare reușită:
- Amintește-ți să treci peria pe marginea liberă a unghiei pentru a glisa substanța sub unghie. Astfel, unghia naturală va fi închisă în material și acest lucru va preveni descuamarea.
- Nu utiliza lângă o fereastră sau în aer liber, deoarece UV-ul îți poate cataliza produsul și nu îl vei mai putea folosi.
- Evită amestecarea mărcilor. Acestea sunt produse cosmetice, deci chimice, iar diferitele compoziții pot crea reacții alergice.
Pentru a îndepărta lacul semipermanent, va fi necesar să folosești un solvent de acetonă.
Lasă straturile care au alcătuit nuanțele să se topească timp de aproximativ 15 minute înainte de a le răzui cu un împingător de cuticule sau un bețișor de cimiș.
Care este diferența dintre gelul UV și lacul de unghii semipermanent?
Mai presus de toate , unghiile cu gel acrilic au un sistem de extensie pentru a câștiga lungime. Spre deosebire de lacurile de gel semipermanente care se înmoaie, acestea nu se dizolvă. Cele două metode de manichiură perfectă au în comun faptul că o recreștere devine vizibilă la nivelul cuticulelor după două săptămâni. Aceste 2 metode necesită ambele utilizarea unei lămpi UV Led.
Astfel, vei găsi lacuri semipermanente de calitate profesională de lunga durată. Dacă ești în căutarea unei culori anume care să se potrivească cu ținuta ta, cu siguranță există nuanța potrivită de ojă semipermanentă.