Cum ar putea deveni hot dog-ul mai sănătos

Indiferent de combinaţie, o masă la fast-food e un pas sigur spre obezitate şi boli cardiace. Dar savanţii canadieni susțin că ştiu cum să facă hot dog-ul mai sănătoas, fără să-i afecteze gustul.

„Occidentalizarea“ stilului de viaţă (mai multe restaurante fast food, lipsa mişcării, stresul zilnic) e un stimulent de creştere pentru diverse boli. Un Big Mac cu cartofi prăjiţi sau un hot dog n+au intrat niciodată în categoria mâncărurilor sănătoase.

Dar oamenii de ştiinţă de la Universitatea Guelph din Canada au aflat cum să elimine grăsimile nocive din sandvișurile hot dog, scrie Business Insider.

Ei au creat un gel, ce conține ulei vegetal și Ethyl-celuloză, care va înlocui grăsimile nocive din aceste sandvișuri. Astfel, hot dog-ul nu doar că va fi mai sănătos, dar va fi şi la fel de gustos şi nici textura lui nu se va schimba, susţin cercetătorii.

Ethyl-celuloza este o substanță folosită deseori, sub forma de capsule care se vând la farmacie sau ca aditiv alimentar.

Sursa: Business Insider