Fluxul adecvat de aer este esențial pentru depozitarea cepei

„Depozitați ceapa într-un loc răcoros, uscat și bine ventilat, cum ar fi un garaj sau o pivniță. Puneți ceapa în pungi de pânză pentru a permite fluxul de aer”, spune Bruce L Frasier, președintele Dixondale Farms din Texas, care produce ceapă din 1913. „Verificați periodic dacă există cepe moi și îndepărtați-le pentru a evita deteriorarea celorlalte”, adaugă el, potrivit Simplyrecipes. com.

„Fluxul adecvat de aer este esențial pentru depozitarea cepei. Păstrați-o departe de lumina directă, dar nu trebuie să fie foarte întuneric”, spune expertul. „Optați pentru o zonă bine ventilată, cum ar fi o pungă din plasă, un coș de sârmă sau o lădiță de lemn”, continuă el.

John Shuman, președintele și CEO-ul Shuman Farms, care cultivă ceapă în Georgia, spune că cea mai bună modalitate de a păstra ceapa este într-un loc răcoros și uscat, separat una de cealaltă.

O puteți pune pe rafturi înalte, într-un loc răcoros și uscat. Doar asigurați-vă că nu se ating una de cealaltă.

Ar trebui ținută la frigider?

Fermierii au păreri diferite când vine vorba de păstrarea cepei în frigider.

„Îi plac locurile întunecate, răcoroase și uscate”, spune April Robertson de la Robertson Family Farm din King, Carolina de Nord. „Fără pungi închise ermetic și fără frigider”, spun ea.

„Ceapa  nu trebuie păstrată la frigider; oferiți-i un loc bine ventilat și vor rezista săptămâni sau luni”, spune Weingart, care sugerează să păstrați cepele într-o cămară sau la subsol. „Evitați să păstrați ceapa în frigider, deoarece frigul și umiditatea le pot face să devină moi și moale.”

Frasier sugerează să păstrați ceapa în cămară până când o tăiați. După ce sunt tăiate, le puteți pune la frigider.

„Odată ce tăiați o ceapă, o puteți păstra la frigider timp de aproximativ o săptămână”, spune el.

Puteți păstra ceapa la frigider dacă mai întâi o înfășurați separat în prosoape de hârtie sau în ziar.

ceapa, colesterol
SURSA FOTO: Dreamstime

Mai multe sfaturi pentru depozitarea cepei

Nu trebuie să puneți o ceapă tăiată pe raftul frigiderului pentru că totul va mirosi rapid a ceapă.

„Pentru a reduce expunerea la aer și umiditate, împachetați-o bine în folie de plastic sau folie de aluminiu sau depozitați-o într-un recipient etanș”, sugerează Weingart. Ceapa tăiată trebuie păstrată întotdeauna într-un recipient ermetic sau înfășurată, înainte de a fi depozitată la frigider.

Nu depozitați ceapa lângă cartofi sau alte produse care degajă etilenă

Nu depozitați ceapa lângă cartofi sau alte produse care degajă etilenă, un gaz natural care provoacă coacerea. Cartofii eliberează gaz și pot face ca ceapa să încolțească și să se descompună mai repede.

Conform Asociației Naționale a Cepei din SUA, cel mai potrivit loc pentru depozitare este unul rece, uscat și întunecat.

Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului că temperatura ideală de păstrare a cepei este între 4 – 10 °C. Cel mai bine este să o așezi într-o lădiță de lemn sau carton pentru a-i asigura o ventilație corectă.