Este greu de recunoscut! Chef Cătălin Scărlătescu, fără îndoială unul dintre cei mai cunoscuţi maeştri bucătari din România, arăta extrem de diferit atunci când era tânăr. Iată imaginile fascinante cu celebrul chef.
Imagini incredibile cu Cătălin Scărlătescu în tinereţe
Cătălin Scărlătescu s-a făcut remarcat în lumea televiziunii din România ca un bucătar talentat, însă dragostea sa pentru gastronomie a fost cultivată de la o vârstă fragedă de către bunica sa.
La doar 20 de ani, a părăsit România și a călătorit în jurul lumii, explorând diversitatea bucătăriilor internaționale.
Cătălin Scărlătescu, fost jurat în emisiunea „Chefi la cuțite”, a găsit pasiunea pentru gătit în copilărie, datorită influenței bunicii sale. În anii ’90, la vârsta de 20 de ani, a plecat din România și a călătorit în întreaga lume.
În 2012, și-a făcut debutul în televiziune, alăturându-se proiectului „Masterchef” de la Pro TV. Colaborarea sa cu Sorin Bontea și Florin Dumitrescu în acest format a captivat imediat publicul.
În 2016, s-a mutat la emisiunea „Chefi la cuțite”. Cu toate acestea, în octombrie 2023, cei trei bucătari au decis să-și dea demisia, invocând o stare de oboseală.
A început să gătească de la 7 ani. Bunica sa i-a fost mentor atunci
Familia lui Scărlătescu a fost una de cârciumari. Dragostea sa pentru gătit i-a fost transmisă de bunica sa. Cu un palmares impresionant şi o vastă experienţă, Chef Scărlătescu deține trei restaurante în București, unde pasionații de gastronomie au ocazia să savureze preparatele sale inovatoare.
El a povestit cum a gătit prima sa mâncare pe când avea numai 7 ani.
„Există niște mese de inox, care undeva jos au o poliță. Eu, în momentul în care am fost adus de la maternitate, într-un coșuleț din-ăla, m-au vârât acolo, că aveau treabă. (…) Eu am învățat să merg în restaurant, ținându-mă de fețele de masă.
Părinții mei, neamurile mele au fost cârciumari. Străbunicul meu era din Cotu Văii, Gheorghe Ene îl chema și avea o căruță cu care căra mâncare la lingurari, adică la oamenii care munceau pe câmp. Aveam 3 ani și mă lua în căruță. Mă duceam și puneam mâncare la lingurari.
La 7 ani am făcut, la telefon, prima mea tocană de cartofi cu bunică-mea. Și uite așa am început să gătesc în bucătărie. (…) Nu știu să fac altceva”, a recunoscut Cătălin Scărlătescu în podcastul lui Speak.
Scărlătescu: La început, mi-a fost frică de televiziune
Într-un alt interviu acordat pentru Viva, Chef Scărlătescu a povestit cum a fost complet luat prin surprindere de propunerea de a face parte din juriul „Masterchef” de la Pro TV.
El rememorează cum şi-a scăpat telefonul în apă în acel moment. Era la mare, împreună cu un vechi coleg de şcoală. Abia a doua zi a putut să ia din nou legătura cu cei de la Pro TV. Iar restul a devenit deja istorie.
„Eram la mare, pe plajă, cu un coleg din clasa a V-a. Stăteam cu picioarele în apă, pusesem un tomberon între noi și jucam table. La un moment dat, mi-a sunat telefonul și am fost anunțat că voi face parte din juriul unui cooking show. Mi-a scăpat telefonul din mână, direct în apă.
I-am scos repede cartela, am pus-o la uscat, am folosit un alt telefon și abia a doua zi am fost sunat din nou pentru a stabili o primă întâlnire. Atunci i-am cunoscut prima oară pe Florin și pe Sorin. Ne-am văzut întâi la mine acasă, iar ulterior ne-am întâlnit și cu producătorul nostru, geniala Mona Segall.
Îmi aduc aminte că ne-am văzut undeva pe bd. Dacia, stăteam la o terasă și eu mă tot gândeam ce mi se întâmplă. A doua zi am mers la o sedință foto și știu că toți oamenii cu care ne întâlneam ne spuneau că o să fie supertare, se uitau la noi cu multă curiozitate.
Eu nu mai înțelegeam nimic. La început, mi-a fost frică de televiziune, nu știam ce înseamnă, ce presupune, de asta în primul an nici nu am renunțat la locul de muncă pe care îl aveam, le-am făcut pe amândouă în paralel”, a mărturisit Cătălin Scărlătescu.