Un exterior transformat îi conferă un aspect mai sportiv, mai expresiv, făcându-l uşor de identificat ca membru al celei mai recente game de autovehicule Opel.
Un nou Corsa ecoFLEX, 1.3 CDTI ce dezvoltă o putere de 70 kW şi 95 CP este introdus în această gamă, având tehnologia Start/Stop ca dotare standard. Versiunea cu trei uşi necesită numai 3,5 litri de carburant diesel la 100 km şi are, prin urmare, emisii de numai 94 g/km CO2.
Pentru a fi conectat cu lumea, Corsa este prevăzut cu un nou sistem multimedia infotainment cu şapte difuzoare de 4×20 waţi. Denumit “Touch & Connect”, acest sistem flexibil este dotat cu un ecran tactil de 5 inch, Bluetooth, iPod şi conexiuni USB. Dispune de conexiuni universale, este uşor de folosit şi are toate dotările moderne încorporate, la un preţ foarte avantajos. 
Noi culori şi decoruri moderne sunt disponibile pentru interior şi exterior. Pe lângă o nuanţă modernă de gri cărbune, interiorul poate fi amenajat cu decoruri mai expresive Tabasco Orange sau Steel Blue. Noua paletă de culori pentru exterior cuprinde o nuanţă off-white  Guacamole delicată, un verde Grasshoper atractiv şi un roşu Henna îndrăzneţ. De asemenea, gama de culori de succes caracterizată prin versiuni speciale, sport este îmbogăţită prin noul pachet opţional „Linea”, caracterizat prin două linii late care se întind de-a lungul caroserie, cu roţi de 17 inch şi carcasele oglinzilor exterioare în culori asortate. 
Un mare jucător pe piaţa europeană începând din 1982, Corsa oferă una dintre cele mai mari game de produse din segmentul de autovehicule mici. Acest model are multe dotări – precum volanul încălzit sau suportul de biciclete integrat FlexFix – care nu sunt disponibile la autovehiculele concurente. Importantele modificări tehnologice aduse şasiului şi sistemului de propulsie la începutul anului 2010 îl fac, de asemenea, unul dintre cele mai dorite autovehicule: într-adevăr, de la începutul anului 2010 până în prezent, cota pe care o deţine Corsa în segmentul autovehiculelor mici a crescut în multe pieţe europene, de la Spania la România.
Noua înfăţişare îi conferă autovehiculului Corsa un aspect expresiv, de calitate superioară
Noul facelift al autovehiculului Corsa are la bază designul deja existent, de succes. Acesta reţine caracterul prietenos, abordabil, însă introduce un aspect îndrăzneţ, dinamic care se poate vedea în noul limbaj de design al Opel.
Execuţia sportivă este realizată prin modificarea proporţiilor grilelor superioare şi inferioare. Grila inferioară a devenit mai lată şi mai înaltă, creând imaginea unui autovehicul mai mare. De asemenea, la o examinare mai detaliată, se poate observa că o atenţie deosebită a fost acordată plasei grilajului, care înlocuieşte barele grilajului orizontal actual. S-a obţinut astfel un autovehicul cu o postură mai dinamică în timpul rulării. Impozanta siglă Opel este integrată în bara cromată sculptată de dimensiuni mai mari cu un design nou, adăugând la aspectul expresiv al părţii frontale.
Farurile sculptate ale Opel au fost adăugate la noile faruri, împreună cu luminile diurne caracteristice în formă de aripă, care au fost introduse pentru prima dată la Insignia şi care este folosită acum la toate noile produse Opel. Interiorul farurilor a fost, de asemenea, rafinat pentru a crea un aspect de bijuterie, care sporeşte aspectul sportiv al autovehiculului. Noile faruri de ceaţă cu bandă cromată integrată completează aspectul mai expresiv al noului concept Corsa. Noul aspect este sporit de designul celor şase jante noi din aliaj uşor şi de sigla Opel în formă de fulger, cu aspect reconceput, de pe hayon.
Gama Color Line Series le permite şoferilor să îşi identifice propriul stil
Familia Corsa continuă să dezvolte modelele speciale, îndrăzneţe şi sportive, denumite Color Line. Varianta Color Edition de succes, cu acoperiş vopsit negru şi jante de 17 inch negre ultra lucioase, culori exterioare strălucitoare şi nenumărate alte dotări suplimentare, reprezintă 20 la sută din  toate vânzările Corsa din Germania. Ca urmare a acestui răspuns extraordinar, Opel introduce varianta Color Edition peste tot în Europa.
Un nou pachet „Linea” a fost creat pentru a atrage clienţi mai tineri care doresc să îşi personalizeze autovehiculul Corsa. Acesta este caracterizat prin două dungi mari albe sau negre de-a lungul caroseriei. Culoarea jantelor de 17 inch şi a capacelor oglinzilor laterale se asortează cu dungile.
Versiunea OPC de 141 kW/192 CP este cel mai performant model din familia Corsa şi a fost, de asemenea, reconceput pentru a se potrivi cu noua gamă Corsa, în special datorită noilor faruri şi noii grile.
Corsa este oferit cu două stiluri de caroserie distincte: modelul cu trei uşi de tip coupé şi cel cu cinci uşi de familie. Oferă, în continuare, unul dintre cele mai spaţioase şi atrăgătoare interioare din clasa sa. Autovehiculul mic este o alegere foarte populară peste tot în Europa, reprezentând 27 la sută din toate vânzările Opel/Vauxhall şi plasându-se printre liderii segmentului său. În medie, peste 400.000 de unităţi au fost vândute anual în ultimii trei ani.
Culorile interioare moderne şi sportive, texturi senzuale şi tehnologie de ultimă generaţie
Toate nivelele de echipări interioare au fost actualizate prin adăugarea de noi materiale şi/sau elemente decorative. De asemenea, este dotat cu un nou material texturat de acoperire a planşei de bord sportive, culori expresive şi o atenţie sporită pentru detalii şi calitatea execuţiei. Pe lângă interiorul clasic gri cărbune, nivelul de echipare Enjoy adaugă un aspect proaspăt şi tânăr cu Steel Blue sau este disponibil în Tabasco Orange cu tratament TopTec,care protejează materialul. Interioarele colorate şi vesele sunt  completate prin culori contrastante ale inserţiilor, precum cea alb perlat de pe consolă. Culorile şi modelele planşei de bord create cu un efect în două nuanţe adaugă armonie aspectului general al interiorului.
Consola centrală a modelului Cosmo are o nouă ramă gri strălucitoare, cu un element în formă de aripă contrastant inserat în planşa de bord, plus o tapiţerie de scaune frumoasă, în relief, pentru a-i conferi un aspect foarte elegant şi de calitate înaltă. Noul sistem de navigaţie Touch & Connect este uşor şi intuitiv. Ecranul său tactil de cinci inch prevăzut cu hărţi 2-D şi 3-D (vedere panoramică) şi card de navigaţie SD. O altă caracteristică este opţiunea de a alege ruta cea mai ecologică, permiţându-vă să economisiţi combustibil şi să protejaţi mediul. Punctele de interes pot fi descărcate de utilizator.
Acest sistem este prevăzut, de asemenea, cu o funcţie inteligentă de navetă care utilizează informaţiile TMC pentru a propune rute alternative în caz de probleme cu traficul, chiar şi când navigaţia nu este activă. Această funcţie este de interes special pentru cei care fac naveta şi cunosc rutele, dar doresc să fie informaţi automat cu privire la ambuteiajele de pe traseu.
Conectivitatea Bluetooth permite telefonarea hands-free în condiţii de siguranţă – afişând chiar agende de adrese pe ecran – şi este compatibilă cu iPhone. Aceasta permite audio streaming şi afişează titlurile pieselor muzicale pe ecran: iPOD-urile au control complet şi capacitate de căutare fără a fi nevoie de cabluri speciale. Stick-urile USB pot fi, de asemenea, utilizate pe noul sistem.
Economisiţi bani şi protejaţi mediul: Corsa 1.3 CDTI cu emisii de 94 g/km
Motoarele noului Opel Corsa au o putere ce variază între 65 CP şi 192 CP. Această gamă de sisteme de propulsie a fost revitalizată în 2010 cu multe motoare noi, care reduc consumul de carburant şi emisiile de CO2 cu 13 procente, sporind în acelaşi timp puterea motorului în majoritatea cazurilor.
De acum înainte, tehnologia ecologică Start/Stop devine o caracteristică standard a Corsa ecoFLEX cu motor 1.3 CDTI 70 kW/95 CP. Datorită acestei noi caracteristici, consumul de combustibil în ciclul mixt este redus de la 3,7 la 3,5 litri/100 km şi emisiile de la 98 la numai 94 g/km CO2 în cazul versiunilor cu trei uşi. Variante cu cinci uşi ajunge le 3,6 l/100 km şi emite numai 95 g/km CO2.
Tehnologia Start/Stop oferă cele mai mari beneficii în mediul urban, cu un consum de combustibil de 4,2 litri la 100 kilometri, faţă de 4,6 l/100 km la modelul anterior.
Principiul tehnologiei Start/Stop este simplu: un motor care nu funcţionează nu poate consuma combustibil. În loc să funcţioneze în regim de ralanti la semafor, motorul se opreşte când şoferul cuplează poziţia neutră a transmisie şi eliberează pedala de ambreiaj. Când semaforul se face verde, şoferul pur şi simplu apasă pedala de ambreiaj pentru a reporni motorul, cuplează în prima treaptă de viteză şi porneşte. Prin eliminarea rulării în regim de ralanti, motorul consumă mai puţin combustibil, emite mai puţine gaze de seră şi, de asemenea, produce mai puţin zgomot.
Deosebit de important, confortul climatic, manevrabilitatea şi capacitatea de frânare sunt menţinute pentru a asigura siguranţa şi confortul pasagerilor, chiar şi când motorul este temporar oprit. 
Motorul 1.3 CDTI al noului Corsa ecoFLEX 70 kW/95 cp utilizează un tubocompresor cu geometrie variabilă şi produce un cuplu de 190 Nm în gamă de turaţii cuprinsă între 1.750 şi 3.250 rpm. Un filtru de particule este prevăzut ca dotare standard. Modelul 1.3 CDTI este prevăzut cu un sistem de comandă a combustie în buclă închisă; această tehnologie sofisticată este rareori utilizată pentru asemenea motoare diesel de mici dimensiuni. Sistemul în buclă închisă utilizează senzori de presiune în fiecare bujie pentru a măsura continuu calitatea combustiei în interiorul cilindrului. Sistemul de management a motorului efectuează apoi reglaje minore pentru a optimiza performanţa şi consumul de combustibil pe parcursul întregii durate de viaţă a motorului.
Noul aspect şi plusul de putere sporesc plăcerea de a conduce
Gama Corsa a fost revigorată la începutul acestui an pentru a oferi mai multă putere, mai multă plăcere a condusului şi un confort sporit cu un consum redus de combustibil, Inginerii Opel au reconfigurat complet autovehiculul, introducând o serie de sisteme de propulsie îmbunătăţite care au redus consumul de energie cu până la 13 procente, sporind în acelaşi timp performanţa. Îmbunătăţirile semnificative aduse şasiului au avut ca scop un confort sporit în timpul călătoriei, fără a face compromisuri în domeniul agilităţii, în timp ce calibrările noi au îmbunătăţit senzaţia şi răspunsul oferite de sistemul de direcţie.
Fidel filozofiei Opel, Corsa se caracterizează, de asemenea, prin tehnologii inovatoare la un preţ avantajos, inclusiv sistemul de iluminare Adaptive Forward Lighting (AFL) cu faruri cu halogen, volanul încălzit, sistemul Hill Start Assist (de asistenţă la pornirea din pantă), trapa panoramică sau suportul de biciclete FlexFix integrat care este unic pentru Opel.
În plus faţă de stilul său atletic, dinamic şi plăcerea sporită în timpul călătoriei, Corsa oferă clienţilor săi şi un nivel ridicat de calitate. Raportul de calitate DEKRA 2010 pentru Germania a desemnat Corsa ca fiind câştigătorul general, cu cea mai mică rată de apariţie a defecţiunilor dintre toate autovehiculele testate. DEKRA (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein) este un furnizor de servicii complete pentru mobilitatea sigură şi eficientă şi este cea mai bună organizaţie tehnică expertă.