Instituirea stării de urgență a generat probleme majore pentru mii de români. Aceștia au ajuns fie în situația șomajului tehnic, fie fără un loc de muncă. În acest context, potrivit datelor Provident, mii de persoane au avut nevoie de amânarea ratelor.
Aproape 4.000 de clienți unici au solicitat amânarea la plată a ratelor de la începutul stării de urgență și până în 15 iunie, ultima zi de aplicare a Ordonanței de urgență nr. 37/2020. Astfel, din totalul celor 3.773 de clienți unici care au solicitat înghețarea ratelor, până în acest moment, a fost implementată amânarea la plată pentru un număr de 1.871 de clienți. Gestionarea solicitărilor și analiza pentru fiecare contract în parte este un proces activ, realizat în acord cu prevederile legislației în vigoare.
Pentru a veni în sprijinul clienților și pentru a facilita plata ratelor pentru împrumuturile active, Provident a lansat mai multe servicii alternative de plată. Astfel, a fost implementată posibilitatea de plată on-line prin platforma Alpha Bank România, în parteneriat cu Eu Plătesc, prin intermediul căreia clienții au avut posibilitatea de a achita ratele din confortul propriei case. De asemenea, a fost implementat serviciul de plată a ratei prin accesarea unui link generat la cererea clientului.
Particularitatea acestei metode este posibilitatea stabilirii sumei de plată, în urma unei discuții cu reprezentantul de vânzări sau operatorul Call Center, astfel încât clientul să poată face plata în funcție de disponibilitatea financiară, pentru a evita un eventual dezechilibru financiar. În același timp, a fost încheiat un parteneriat cu SelfPay, pentru a permite clienților să plătească ratele la oricare dintre stațiile de plată SelfPay din țară.
O nouă strategie
Și, pentru că înțelegem provocările acestei perioade, ca măsură suplimentară de ajutor pentru clienții noştri, Provident le-a oferit clienților activi posibilitatea de a beneficia de acces nelimitat la serviciul de telemedicină oferit de Telios Care. Astfel, clienții care au accesat acest serviciu au primit sprijin medical de la distanță pentru gamă largă de probleme medicale cum ar fi: răceli și gripe, afecțiuni oftalmologice, artrită, febră, accidente sportive, afecțiuni dermatologice etc, informează Grupul Britanic.
Totodată, ca parte a strategiei de îmbunătățire a serviciilor oferite clienților și pentru simplificarea procesului de introducere și procesare a datelor, Provident a făcut un salt uriaș prin implementarea unei suite de aplicații, un sistem 100% digital, care le permite reprezentanților de vânzări acces de la distanță la sistemele informatice ale companiei, reducând astfel timpul necesar pentru transmiterea și înregistrarea datelor și, deci, timpul de interacționare cu clienții. Este un proces tehnologic modern și rapid care nu doar crește calitatea serviciilor oferite clienților, ci reduce și simplifică munca angajaților din forța de vânzări.
Contextul generat de pandemia COVID-19 a oferit companiei oportunități prin care să fie aproape de clienți, nu doar prin produse și servicii, ci și prin sprijinul oferit clienților în nevoie de către angajații Provident din toate județele țării. Sute de clienți au primit ajutor pentru achiziționarea de bunuri necesare în gospodărie, plata facturilor sau achiziționarea de medicamente. În plus, ca o consecință firească a proiectului intern de responsabilitate socială ,,Provident susține educația’’, 120 de copii din familii cu venituri reduse au primit tablete pentru a avea acces la educație prin participarea la clasele on-line.
În toată această perioadă, Provident a pus oamenii pe primul loc – atât angajații, cât și clienții dar și persoanele vulnerabile, care au avut nevoie de sprijin financiar. Astfel, suplimentar față de donația de 500.000 de lei făcută către Asociația Dăruiește Viață, printr-o campanie internă de responsabilitate socială, 24 de copii din centrele Asociației Ana și Copiii vor primi ajutor financiar de la angajații Provident, timp de un an, ca parte a campaniei ,,Ia în grijă un copil, de la distanță’’.
Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel mai mare furnizor de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,1 milioane de clienți în 9 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și companie internaţională listată la Bursa din Londra. Din 2006, Provident a investit în România peste 325 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 113 milioane de euro. Cu aproape 2.000 de angajaţi, compania este al doilea cel mai mare angajator britanic din România. Provident dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială – programe de educație financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate – în care a investit până acum peste 1,1 milioane de euro.