În Olanda – țara unde a luat naștere unul dintre cei mai mari producatori de saltele din lume, acum 135 de ani, peste 1,5 milioane de saltele sunt scoase anual din uz pentru colectarea deșeurilor supradimensionate. Majoritatea acestora, din păcate, ajung în incineratoare iar aceasta devine o risipă de materii prime utilizabile. Și, în plus, face ca mediul înconjurător să suporte daune seminicative. Dar odată cu introducerea sistemului Take Back * (ATBS) pentru saltele, s-a facut un pas foarte important în tot acest demers, întreaga operațiune devenind mult mai sustenabilă.

Termenul „circularitate” se referă la reciclare, cum probabil deja ai dedus. Sau poate că știai deja. Circularitatea este, mai exact, cea mai înaltă formă a reciclării. Dar cum se desfășoară acest proces, atunci cand vine vorba de saltele de pat?

CIRCULARITATE

Cand vorbim de circularitate, înseamnă că toate materialele produsului respectiv pot fi refolosite la nesfârșit păstrându-și calitatea nealterată. Practic, întregul proces păstreaza toate valorile produsului, fără să existe risipă. Iar întregul proces începe odată cu proiectarea produsului. Fie că vorbim de producere saltelelor sau a altor componente ce compun un pat, marii producatori, respecta cele mai inalte standarde in materie de sustenabilitate.

Marii producatori, nu produc bunuri de calitate cu orice preț. Ci din contră. Punem mare accent pe protectia mediului, circularitatea aflandu-se printre prioritățile noastre. Pentru că un produs de calitate înaltă este, de fapt, un produs care respectă cele mai ridicate standarde inclusiv atunci când vine vorba de mediu.

Indiferent despre ce saltele vorbim, întregul proces al circularității poate fi păstrat și respectat, intact. Mai exact, arcurile sunt topite în momentul procesului de reciclare, iar din oțelul topit se fabrică noi arcuri sau alte componente din oțel. Iar din latex și polieter, se fabrică noi carpete sau covorașe.

CRADLE TO CRADLE

Fiabilitate, calitate și durabilitate. Acești trei termeni se regăsesc în absolut întregul proces de producție. Ce insemana „Cradle to Cradle”?. Toate produsele dar și activitățile zilnice respectă principiile de design și producție astfel încât, la finalul „vieții” produsului, acesta să poată fi complet reciclat, exact așa cum natura își respectă ciclul. Practic, toate componentele unui produs ajung să dea naștere altui produs sau să hrănească pământul, animalele sau să devină combustibil.

Așadar, marii producatori nu vor să convingă doar prin detalii de suprafață. Calitatea, confortul, design-ul sunt foarte importante pentru noi și pentru clienți. Dar credeam că ar fi insuficient, câtă vreme nu am respecta natura și nu am face totul cu putință să o protejăm. 

Întins pe saltelele Auping, te poți odihni liniștit și sigur vei fi mulțumit să îți amintești că nu doar tu te simți bine, beneficiind de confort. Și vei fi împăcat cu ideea că împreună reușim să protejăm și mediul înconjurător. 

(P)