O sondă solară denumită Solar Orbiter, care a fost construită de Agenția Spațială Europeană (ESA) și NASA a transmis cele mai apropiate fotografii făcute vreodată de suprafața Soarelui. Ceea ce s-a putut obsera a depășit orice imaginație. Solar Orbiter se află la 77 de milioane de kilometri de astru.
Astfel, oamenii de știință au putut vedea un peisaj plin de flăcări solare minuscule pe care aceștia le-au numit „focuri de tabără”, oferind indicii despre căldura extremă. Oamenii de știință spun că așa-numitele „focuri de tabără” sunt mici explozii, care ar putea explica de ce scutul exterior al Soarelui este de 300 de ori mai cald decât suprafața stelei.
Solar Orbiter se va apropia până la 42 de milioane de kilometri de Soare. Această sondă solară este unică prin faptul că a fost concepută să obţină imagini de la o apropiere mai mare decât orice altă sondă de până acum.
Sonda spațială, lansată din statul american Florida în februarie, a surprins imaginile la sfârșitul lunii mai folosind imagini ultraviolete, după ce a ajuns la jumătatea distanței dintre Soare și Pământ.
„Acestea sunt doar primele imagini și putem vedea deja fenomene noi interesante”, a spus Daniel Muller, coordonatorul proiectului Solar Orbiter al ESA. „Putem vedea cum cele 10 instrumente științifice noastre se completează reciproc, oferind o imagine holistică a Soarelui și a mediului din jurul lui”, a spus omul de știință, potrivit ABC News.