Sonim XP 3300 Force este numele unui telefon mobil care face ceea ce ar trebui să facă un celular: să ofere un timp de convorbire îndelungat, să aibă o baterie cu o autonomie ridicată şi să fie rezistent.
Prezentat anul acesta la Mobile World Congress din Barcelona, Sonim XP 3300 Force oferă un timp de convorbire de 24 de ore. În regim de aşteptare bateria se consuma după aproximativ două luni. Spre comparaţie, telefoanele inteligente din prezent nu rezistă mai mult de două zile înainte ca baterie să se epuizeze.
Telefonul are un ecran de 2 inch încastrat în Gorilla Glass cu o grosime de 1,5 mm.  Sonim XP 3300 Force rezistă la temperaturi cuprinse între -20 şi  + 55 de grade Celsius . De asemenea, acesta este rezistent la apă, la o adâncime de maximum 2 metri  şi poate fi scăpat de la o înălţime de 2 metri fără să păţească nimic.
Telefonul este certificat MIL 810G, adică rezistă la sare, ceaţă, umiditate, şoc de transport şi şoc termal.Sonim XP 3300 Force are o cameră foto de 2 MP, utilizatorii putând face fotografii şi în ploaie fără teama că acesta s-ar putea defecta.
Telefonul  Sonim XP 3300 Force are un preţ de 500 de euro.
<iframe width="560" height="349" src="https://www.youtube.com/embed/Wt1fNKhQdKk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>