La începutul anilor 1900, Ladies Home Journal scria că viitorul va aduce o mulțime de lucruri noi. Privite acum, predicțiile ziarului par hazlii și învechite, însă mai interesant este faptul că unele au devenit realitate.
După cele scrise în Ladies Home Journal, omenirea aștepta avioanele încă de pe atunci. Astfel, se estima că în următoarea sută de ani vor apărea navele zburătoare, predicție realizată prin construcția avioanelor.
Se anticipa, de asemenea, să se ajungă din America în Anglia în două zile. Și că tot se prezicea construcția avioanelor, acest drum se realizează astăzi în doar câteva ore de zbor.
Ziarul vorbește și despre trenuri care vor merge cu 150 de mile/oră (peste 240 de km/h). Previziune îndeplinită! Mai mult, Shinkansen, trenul japonezilor, circulă cu 186 de mile/oră (300 de km/h).
Și telefoanele au fost subiect de dezbatere. Era de așteptat ca în următoarea sută de ani, să fie în toată lumea, prin urmare, o altă profeție ce s-a adeverit.
Cât despre educația americanilor, sunt lucruri care nu pot fi neglijate. Ladies Home Journal vorbea despre apariția câtorva universități de top, lucru care de altfel, s-a realizat.
Va urma…
Jurnalul cu pricina estima că populația Americii va ajunge la 350- 500 de milioane de persoane. Nu mai sunt mulți ani până când această estimare va deveni realitate, în condițiile în care SUA are peste 308 de milioane de locuitori (potrivit recensământului din 2010).