Dacă la sfârşitul săptămânii trecute cei de la PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor) anunţau emiterea a circa 600.000 de poliţe, ceea ce reprezenta 7,1% din numărul total al locuinţelor, în ultima sătămână s-a înregistrat un aflux considerabil, ajungând-se la 715.000 poliţe emise, reprezentând 8,5% din total. Cu alte cuvinte, în numai o săptămână s-au încheiat circa 115.000 de poliţe de asigurare obligatorie a locuinţei, adică o cincime din volumul înregistrat anteiror în aproape un an de zile.
„Am ajuns la 715.000 de poliţe emise, reprezentând 8,52% din numărul total de locuinţe, în ultima săptămână ritmul accelerând la peste 100.000 de poliţe”, ne-a declarat Marius Bulugea, preşedintele PAID. Totuşi, datele finale la sfârşitul zilei de 15 iulie vor fi anunţate mâine de preşedintele PAID, când se va face bilanţul primului an de la emiterea primei poliţe.
În privinţa termenului-limită legal, încă planează incertitudini. În vreme ce populaţia se ghidează după cel neoficial anunţat de Ministerul Internelor la începutul anului, adică 15 iulie, cei de la CSA spun că ar fi vorba de 5 august 2011, iar unii jurişti sunt de părere că termenul-limită este abia peste un an, adică pe 5 august 2012.
„Indiferent care e interpretarea termenului-limită, e ca şi cum nu există. Asigurările se pot încheia în continuare. Chiar nu e important să avem amenzi date. Important e ca primarii să discute cu oamenii şi să le explice că sunt expuşi mai mult decât dacă le-ar da amenzi. Noi am primit de curând aprobarea de la CSA de a vinde direct poliţe, prin parteneriate cu primăriile, şi studiem să vedem cum ar fi mai uşor şi pentru primării pentru a creşte gradul de acoperire”, a explicat Bulugea.
Din cele 715.000 de poliţe emise până în prezent de PAID, circa 70% sunt de clasă A ( de 20 de euro) şi 30% de clasă B (de 10 euro). Asta înseamnă că valoarea primelor brute subscrise prin PAID a ajuns la 12 milioane lei (2,8 milioane euro), din care 10% (1,2 milioane lei) reprezintă valoarea cumulată a comisioanelor percepute firmelor de asigurare.
Cum au dat românii buzna să-şi asigure locuinţa de frica amenzilor
17 iulie 2011, 14:43
Ultima modificare în 17 iulie 2011, 17:43
Cu puţin timp înainte de împlinirea unui an de la emiterea primei poliţe pentru asigurarea obligatorie a locuinţei, doar una din 14 locuinţe avea o astfel de asigurare. Totuşi, cu doar o săptămână înainte de expirarea termenului-limită de 15 iulie, care oricum nu are acoperire legală, românii s-au înghesuit să îşi încheie o poliţă obligatorie, mai mult de teama de a nu primi amenzi şi mai puţin dintr-o conştientizare a necesităţii unei asigurări.
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Trenuri blocate pe Valea Prahovei, din cauza ruperii liniei
- Un american şi-a construit propria supermaşină de milioane de dolari Bugatti
- Volksbank România se pregăteşte de vânzare
- Cine sunt adevărații prieteni ai Chinei? În niciun caz americanii
- Bechtel face 100 de km de autostradă în 4 ani. VEZI unde
- Cum se fabrică cel mai mare avion din lume
- De ce trebuie să optăm pentru o pensie privată facultativă
- Banca Italiei speră că teste de stres vor calma pieţele
- TESTELE DE STRES: 8 bănci au picat! Printre ele, Volksbank și ATE Bank
- Banca portugheză Millennium bcp îşi va majora capitalul, deşi a trecut testele de stres