După ce au tipărit nu mai puțin de 110 miliarde de dolari și-au dat seama că a existat un defect de fabricație, iar întreaga sumă de bani nou-tipărită este complet inutilizabilă.
<embed allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash" src="https://www.youtube.com/v/Argml7RBDiI?fs=1&hl=en_US" height="385" width="640"></embed></embed><//embed>
În momentul în care au prezentat-o la modul oficial, reprezentanții Fed-ului american susțineau că noua tehnologie 3D Security va proteja noua bancnotă de eventualele operațiuni de falsificare, însă procesul de tipărire s-a dovedit atât de complex încât a apărut o problemă de ordin tehnic în urma căruia cele 1,1 miliarde de bancnote tipărite până acum nu vor putea fi puse pe piață.
Conform unui material publicat de CNBC, suma reprezintă peste 10% din suma totală de dolari de pe întregul glob, care, după spusele unor surse guvernamentale americane, ar fi de 930 de miliarde de dolari.
Deocamdată, bancnotele "stricate" sunt ținute în cutii speciale, iar autoritățile se gândesc cum vor include această masă monetară pe piață.  Gestionarea unei astfel de sume, scriu cei de la CNBC, s-ar putea întinde pe o perioadă de 20 sau chiar 30 de ani. Mai mult, contribuabilii americani au plătit o sumă enormă de bani pentru procesul de tipărire al noilor bancnote (este cel mai mare cost din toate timpurile pentru o bancnotă – 12 cenți pentru fiecare, dublu față de un cost obișnuit). Un calcul mic duce la o sumă de aproximativ 120 de milioane de dolari  dați pentru tipărirea a 1,1 miliarde de bancnote de 100 de dolari care nu pot fi utilizate.
Cu toate acestea, autoritățile rămân optimiste. Darlene Anderson, oficial al Trezoreriei este de părere că "marea majoritate" a bancnotelor vor fi totuși puse în circulație, chiar dacă pe moment nimeni nu are nicio soluție.
Grava problemă a stat ascunsă de ochii publicului până acum, deși la data de 1 octombrie a fost trimis un comunicat de presă în care se spunea că data în care noua bancnotă va fi pusă pe piață va fi amânată din cauza unor probleme minore.
<object id="cnbcplayer" height="380" width="400" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="https://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" >
<param name="type" value="application/x-shockwave-flash"/>
<param name="allowfullscreen" value="true"/>
<param name="allowscriptaccess" value="always"/>
<param name="quality" value="best"/>
<param name="scale" value="noscale" />
<param name="wmode" value="transparent"/>
<param name="bgcolor" value="#000000"/>
<param name="salign" value="lt"/>
<param name="movie" value="https://plus.cnbc.com/rssvideosearch/action/player/id/1685917495/code/cnbcplayershare"/>
<embed name="cnbcplayer" PLUGINSPAGE="https://www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" bgcolor="#000000" height="380" width="400" quality="best" wmode="transparent" scale="noscale" salign="lt" src="https://plus.cnbc.com/rssvideosearch/action/player/id/1685917495/code/cnbcplayershare" type="application/x-shockwave-flash" />
</object>