Cosmote şi UPC România au atras cei mai mulţi utilizatori către reţelele lor prin serviciul de portare, iar în prezent oferă cele mai multe beneficii dintre toţi operatorii.

De la introducerea sistemului de portare al numerelor de telefon, 21 octombrie 2008, care permite utilizatorilor să-şi păstreze numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul, au fost portate peste 200.000 de numere de telefon, conform datelor Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii  Mai mult de jumătate dintre acesta, 66%, sunt numere de telefonie mobilă, restul fiind din segmentul telefoniei fixe.

În ceea ce priveşte operatorii de telefonie, Cosmote  conduce pe segmentul de telefonie mobilă, iar UPC face legea pe telefonia fixă.

La 14 luni de la data lansării portabilităţii, ordinea operatorilor în funcţie de numărul de portări către propria reţea era: Cosmote – 47.283, Vodafone – 44.279, Orange – 38.763, RCS&RDS – 1.699 şi Telemobil – 620.

Pe segmentul telefoniei fixe, situaţia se prezenta astfel: UPC – 29.328, RCS&RDS – 12.651, Vodafone – 10.345, Orange – 7.664, Romtelecom – 5.755.

Cosmote îţi dă banii înapoi, UPC oferă mii de minute în reţea

Cosmote şi UPC au atras cei mai multi clienţi către reţelele lor şi continuă să facă acest lucru şi în prezent derulând diferite promoţii.

Clienţii Cosmote care decid să se aboneze pentru o perioadă de doi ani vor primi în primul an de abonament bonusuri constând în minute naţionale şi internaţionale, precum şi minute şi SMS-uri în reţea. Bonusurile cuprind între 30 şi 1.000 de minute naţionale şi internaţionale şi până la 1.500 de minute şi SMS-uri în reţea, în funcţie de planul tarifar ales.

Utilizatorii de cartelă care îşi portează numărul în reţeaua grecilor primesc banii înapoi. Clienţii plătesc iniţial 11 euro pe care îi primesc înapoi printr-un credit iniţal de 5 euro la momentul portării, iar apoi câte 1,5 euro, timp de patru luni, în fiecare primă zi a lunii.

Operatorul UPC oferă, în prezent, clienţilor 2.010 minute naţionale către reţele fixe pentru primul număr portat în reţeaua UPC.  Clienţii business, care aleg să porteze cel puţin una din liniile de telefon actuale, primesc un discount de 30% la abonamentul de Internet, plus cele mai bune tarife la convorbirile telefonice. Portarea este gratuită.

Vodafone nu cere taxă, Orange mizează pe avantajele ofertei curente

Oficialii Vodafone au declarat pentru capital.ro că cei care se portează în reţeaua Vodafone şi aleg VF Simplu sau unul din abonamentele VF Complet se bucură de beneficii speciale: până la 500 minute naţionale sau până la 5.000 minute în reţea valabile 2 ani. În plus, atât pentru clienţii care doresc abonament cât şi cei care aleg cartela Vodafone, promoţional, taxa de portare este 0 euro.

În ceea ce priveşte Orange, liderul pieţei telecom, „pentru atragerea clienţilor din alte reţele, cu sau fără portarea numărului de telefon, mizăm pe avantajele ofertei curente Orange”, au declarat reprezentanţii companiei.

Pentru a afla când îţi poţi porta numărul, cât costă, cum se portează, cât durează şi dacă un număr este portat în altă reţea aceesează portabilitate.ro.

Portabilitatea numerelor permite utilizatorilor de servicii de telefonie să îşi păstreze numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul. Se pot porta numerele de telefonie fixă, mobilă şi numere speciale precum cele din categoria 0800 sau 0900. Portarea se face doar în cadrul aceleaşi categorii (fix-fix, mobil-mobil).