“Premierul Emil Boc a cumpărat biletul României pentru ieşirea din criză şi a plătit scump pentru asta”, scrie consilierul de stat într-o analiză referitoare la cei trei ani de guvernare.

“După trei ani foarte dificili – cei mai dificili de multe decenii încoace – un alt Premier va prelua frâiele unei economii cu creştere economica estimată la 2,5% pentru anul 2011, mult peste media europeană, cu un şomaj aflat cu două puncte procentuale sub media europeană, cu cea mai mică inflaţie din ultimii 22 de ani şi cu cea mai mică datorie externă pe locuitor din UE. Costurile de funcţionare ale statului s-au diminuat între timp de la 15,1% din PIB în 2009, la 12,4% din PIB în anul 2012, iar eficienţa actului guvernamental a crescut. Premierul Emil Boc a cumpărat biletul României pentru ieşirea din criză şi a plătit scump pentru asta”, potrivit Andreei Vass.

Potrivit consilierului de stat, criza internațională a surprins România cu un stat total nereformat, lipsit de eficiență și de viziune pe termen lung. Timp de 20 de ani, România a încercat să facă faţă noilor cerinţe ale economiei de piață cu vechile sale instituţii. Însă apartenența la spațiul comunitar european și dezechilibrele macroeconomice generate de criză au determinat autoritățile să accelereze procesul de reformare a statului și implicit, a administrației publice.

Citiţi şi: Emil Boc şi-a dat demisia! E timpul să lăsăm locul altui guvern