Din totalul participanţilor la sondaj, 46% cred că statele Uniunii Europene vor ieşi din criză numai prin măsuri de creştere economică (ex.: investiţii, creare de locuri de muncă), în timp ce 26% opinează că statele Uniunii Europene vor ieşi din criză atât prin măsuri de austeritate, cât şi prin măsuri de creştere economică. O cincime din totalul repondenţilor, adică 20%, au declarat că nu ştiu sau nu răspund la întrebare, iar 6% sunt de părere că soluţia ieşirii din criză este altceva. 2% dintre repondenţi sunt mai tranşanţi şi cred că statele Uniunii Europene vor ieşi din criză numai prin măsuri de austeritate şi economisire (ex: reducerea cheltuielilor, scăderea salariilor bugetarilor).

Din analiza datelelor după nivelul de educaţie al repondenţilor, reiese că 45% dintre absolvenţii de gimnaziu estimează că ieşirea din criză a statelor Uniunii Europene se poate produce numai pe baza unor măsuri de creştere economică (investiţii sau crearea de locuri de muncă). Această opinie este împărtăşită şi de 48% dintre absolvenţii de liceu, precum şi de 43% dintre absolvenţii de studii superioare.

Cei care consideră că ieşirea din criză a statelor Uniunii Europene se va datora unor măsuri de austeritate, luate împreună cu măsuri de creştere economică reprezintă 16% dintre absolvenţii de studii subliceale, 31% dintre bacalaureaţi şi 42% dintre posesorii de diplome universitare.

Măsurile de austeritate economică luate în mod exclusiv (ex.: reducerea cheltuielilor, scăderea salariilor bugetarilor) reprezintă soluţia ieşirii din criză pentru  2% dintre absolvenţii de gimnaziu, 2% dintre bacalaureaţi şi 1% dintre absolvenţii de învăţământ superior;

Chestionarul IRSS a fost realizat telefonic în perioada 12-15 noiembrie 2012 pe un eşantion de 1054 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de ±3,0%.