Greșeala pe care o faci când decongelezi carnea de pui

Carnea de pui este preferată de toată lumea. Ea este delicioasă în orice mâncare și este și bună pentru cei care țin diete.

Totuși, până să te apuci să o prepari, dacă ai ținut-o la congelator, trebuie să o dezgheți. Există mai multe metode pentru asta, dar doar unele nu-ți pun sănătatea în pericol.

Cea mai cunoscută metodă de dezghețarea a cărnii de pui este punerea acesteia într-un bol, pe ultimul raft din frigider. Ea ar trebui ținută acolo cel puțin 24 de ore. Dacă nu s-a dezghețat după această perioadă, mai ține-o acolo până se dezgheață complet.

De obicei, timpul pentru dezghețare depinde de cât de groase sau mari sunt bucățile de carne. Dacă este vorba despre un pui întreg, el va trebui să stea mai mult la dezghețat.

Metoda rapidă de a dezgheța carnea de pui

Dacă nu ai destul timp la îndemână sau dacă nu mai poți aștepta, există o metodă rapidă de a dezgheța carnea de pui.

Tot ce trebuie să faci este să pui carnea într-un ambalaj ermetic, apoi să o pui într-un castron și să torni apă rece peste. Apa se va schimba odată la 30 de minute. După ce s-a dezghețat carnea, e bine să o gătești imediat.

Apa caldă sau călduță nu este recomandată pentru dezghețarea puiului.

carne de pui
SURSA FOTO: Dreamstime

Carnea de pui se poate dezgheța la cuptorul cu microunde

O bună parte din cuptoarele cu microunde aflate acum pe piață au și opțiunea de dezghețare a cărnii.

Când folosești această metodă este important să decongelezi doar cât ai nevoie, nu toată carnea. Ea se așează într-un recipient potrivit pentru microunde și trebuie gătită imediat după.

Ulterior, cuptorul cu microunde trebuie curățat bine.

Încălzirea cărnii la microunde pentru decongelare poate duce la formarea de puncte fierbinți sau regiuni care pot începe să se gătească prematur în timpul decongelării.

Prin urmare, este esențial să dezghețați doar cantitatea necesară și să procedați la gătirea promptă a cărnii.

Carnea de pui nu trebuie decongelată la temperatura camerei

Multe gospodine vă sfătuiesc să nu dezghețați puiul la temperatura camerei pe tejgheaua din bucătărie.

Temperatura camerei se situează, de obicei, în jurul valorii de 20 de grade Celsius, un interval care se încadrează în zona de pericol pentru siguranța alimentară pentru depozitarea cărnii de pasăre.

Aceasta se referă la intervalul de temperatură în care bacteriile tind să prolifereze semnificativ, care se încadrează între 4,4 și 60 de grade Celsius.

Decongelarea puiului la temperatura camerei presupune supunerea cărnii la temperaturi periculoase pentru o durată prelungită, ceea ce poate duce la dezvoltarea bacteriilor și la riscul de îmbolnăvire.