El a construit, în parteneriat cu un alt investitor, blocuri cu apartamente şi case, în Ilfov şi Sinaia, în urma unor investiţii de câteva milioane de euro. Din cele aproximativ 100 de locuinţe construite, investitorii au reuşit să vândă circa 60 de unităţi şi asta din cauza materialelor scumpe pe care le-au utilizat. Guzu s-a ales după această afacere cu o pierdere de peste un milion de euro.
„Pentru mine, ca antreprenor, această experienţă m-a învăţat nişte lucruri. În primul rând să nu mai investesc în ceva doar din considerente financiare. Piaţa imobiliară nu reprezenta un domeniu pentru care să prezint o pasiune considerabilă comparativ cu cea pentru vopsele sau agricultură. Aceste investiţii au fost neinspirate. Nu voi mai investi în acest domeniu pentru că vreau să mă ocup doar de lucrurile în care chiar pun pasiune şi în care îmi face o plăcere deosebită să fiu prezent“, spune cu convingere omul de afaceri.
Ce urmează în imobiliare
Potrivit acestuia, singura şansă de relansare a pieţei locuinţelor stă în continuarea programului „Prima Casă“ şi într-o perioadă cât mai lungă de stagnare a preţurilor.
„Nu cred că pot fi numit un expert în a estima trendurile din această piaţă. E clar că există o nevoie de locuinţe. Mai trebuie să existe şi un acces facil la aceste imobile. Programul «Prima Casă» cred că a ajutat foarte mult piaţa imobiliară tocmai din acest punct de vedere. A făcut locuinţele accesibile unora dintre cei care visau la ele. Dacă acest program va continua şi nu va exista o creştere a preţurilor, evident că piaţa se va redresa“, consideră Daniel Guzu.
Antreprenorul în vârstă de 42 de ani are o avere estimată la 18 mil. euro în ultima ediţie a Top 300 Capital. Afacerile acestuia se învârt în jurul producţiei de materiale de construcţii şi în agricultură.