Creștinii au intrat în perioada postului, iar până la Crăciun consumul de carne este interzis. Există însă mai multe preparate care pot fi consumate în perioada postului, care sunt foarte ieftine. Un exemplu sunt icrele de fasole.
Icrele de fasole sunt perfecte în post și le poți găti rapid. Sunt foarte gustoase, iar pentru a le prepara este nevoie de doar câteva ingrediente.
Mai exact, pentru prepararea icrelor de fasole este nevoie de:
- Două conserve de fasole
- 100 de mililitri de ulei
- trei-patru linguri de zeamă de lămâie
- o ceapă roşie
- sare după gust
În ceea ce privește modul de preparare, în primul rând trebuie să scoatem fasolea din conservă şi să o lăsăm să se scurgă într-o sită. Persoanele care optează pentru o fasole normală, trebuie să o fiarbă mai întâi apoi să o lase să se scurgă.
După ce fasolea s-a scurs se pune într-un blender și se mixează până în momentul în care se obține o pastă. Se adaugă apoi sare după gust, dar și cele trei-patru linguri de zeamă de lămâie.
La fel ca și în cazul icrelor de pește, sau a maionezei pe care toată lumea știe să o prepare, la icrele de fasole se adaugă uleiul puţin câte puţin şi se freacă fasolea până în momentul în care devine cremoasă.
Cum se poate fierbe fasolea mai repede
În momentul în care compoziția a devenit cremoasă se toacă ceapa roșie mărunt și se adaugă deasupra. Totul se amestecă foarte bine, apoi se pune într-un bol, unde putem presăra ceapă verde tocată mărunt pentru decor.
În cazul persoanelor care optează pentru fasolea normală, există o serie de trucuri care ajută la fierberea acesteia într-u timp foarte scurt. Mai exact, se aleg boabele de fasole uscată și se spală fasolea de 3 – 4 ori cu apă rece.
Se lasă apoi patru ore la umflat înainte de fierbere, apoi se mai spală de două ori. De menționat este faptul că este nevoie de o oală sub presiune pentru a găti fasolea uscată mai repede. Astfel se va distruge toxina care provoacă dureri de stomac și gaze dacă adaugi fasolea timp de 10 minute în apă clocotită.
Totodată, trebuie menționat și faptul că în apa în care se fierbe fasolea ar trebui adăugată o linguriță de zahăr, dar și un cartof sau o lingură de inox pe fundul cratiţei, însă în niciun caz sare.
Fasolea se lasă la fiert timp de 30 de minute după care adaugă o lingură de bicarbonat, apoi se opreşte pentru 2 minute focul, se strecoară boabele şi se pun din nou la fiert în apă curată, pentru alte 15 minute.