Rețetă delicioasă de pască

Pasca nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Preparatul nu este greu de făcut, cu toate că lista ingredientelor poate fi puțin copleșitoare. În rândurile de mai jos vei găsi o rețetă delicioasă de pască pentru Paște.

Ingrediente pentru pască

Aluat

Pentru aluat vei avea nevoie de:

  • 500 g făină
  • 200 ml lapte călduț
  • 10 g drojdie uscată
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 50 g unt topit
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Un praf de sare

Umplutură

Pentru umplutură vei avea nevoie de:

  • 500 g brânză de vaci, bine scursă
  • 200 g smântână
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 100 g stafide
  • Coaja rasă de la o portocală
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare pască

Cum prepari aluatul?

Într-un vas mai mare, combină laptele călduț cu drojdia și o lingură de zahăr. Permite amestecului să se odihnească timp de aproximativ 10 minute, până când încep să apară bule.

Încorporează ouăle, untul topit, restul de zahăr, coaja de lămâie, esența de vanilie și sarea. Începe să adaugi treptat făina, amestecând continuu, până când obții un aluat omogen și elastic.

Pune un prosop curat peste bol și lasă aluatul să crească într-un loc călduros timp de aproximativ o oră, sau până când își dublează volumul.

Cum prepari umplutura?

În alt recipient, combină brânza de vaci cu smântâna, zahărul, ouăle, stafidele, coaja de portocală, făina și esența de vanilie. Amestecă bine până când obții o compoziție cremoasă.

Pentru început, împarte aluatul în două porțiuni: una mai mare, care va constitui baza, și una mai mică, destinată marginii.

Extinde porțiunea mai mare într-o formă rotundă de copt, pregătită cu hârtie de copt, asigurându-te că marginile rămân mai înalte.

Umple centrul aluatului cu amestecul de brânză și nivelează-l uniform.

Cu restul de aluat, modelează fâșii și plasează-le peste umplutură, într-o formă de cruce, pentru a crea aspectul tradițional.

Încălzește cuptorul la 180°C.

Pune pască în cuptor și coace-o timp de aproximativ 40-45 de minute, sau până când aluatul capătă o nuanță aurie și umplutura este fermă la atingere.