Nu trebuie decât să-l asezonați cu sare, piper și alte mirodenii preferate, să-l ungeți cu puțin ulei de măsline sau unt și apoi să-l băgați la cuptor pentru aproximativ o oră. În plus, puiul merge cu orice: cu piure, cu orez sau cu legume la abur sau pur și simplu cu o salată. Dacă ați încercat până acum toate variantele și vreți totuși, altceva, poate că ar fi timpul să alegeți rețeta potrivită.
Vi se pare că sună bine ”pui la rotisor cu saramura brânzei Feta”? Iată despre ce este vorba. Pentru a ajunge la cantitatea potrivită de saramură pentru un pui de 4 kilograme, se amestecă 200-300 grame de brânză feta cu apă.
Saramura Feta este cheia unui pui fript suculent, perfect condimentat
Puiul ținut în saramură este o tehnică inteligentă, care conferă aromă preparatului și are ca rezultat o carne uimitor de fragedă. De obicei, saramura se face din sare și apă. Folosirea lichidului dintr-o cutie de brânză Feta la această rețetă este o idee mai bună. În primul rând, saramura este încărcată cu aromă de brânză Feta care oferă un gust aparte la fiecare mușcătură. În al doilea rând, reduce risipa de alimente, deoarece saramura în care a stat Feta nu va fi aruncată la gunoi.
Cum să faceți saramură cu brânza Feta
Dacă nu ați păstrat lichidul în care este ambalată brânza Feta, nu vă faceți griji. Puteți crea propria saramură, cu puțină brânză feta și apă. Pentru a face saramură, amestecați 200 de grame de brânză feta cu 4 căni de apă într-un blender până la omogenizare. Puneți puiul într-o pungă mare de plastic și adăugați saramura aceasta în pungă. Țineți totul la frigider pentru cel puțin 8 ore sau, cel mai bine, peste noapte.
Cu o oră înainte de a fi pus la cuptor, scoateți puiul din saramură și uscați-l cu prosoape de hârtie pe un grătar sau peste o tavă. Lăsați puiul să ajungă la temperatura camerei timp de o oră. Acesta este un alt pas care ajută puiul să se gătească perfect, astfel încât carnea să rămână fragedă și suculentă, cu o piele crocantă.
Cum se prepară
Preîncălziți cuptorul la 425 de grade. Între timp, asezonați puiul: combinați două linguri de ulei de măsline, coaja a 2 lămâi, două lingurițe de sare, o linguriță de piper negru și o linguriță de condimente italiene (puteți folosi oregano uscat, rozmarin sau pătrunjel sau o combinație de ulei de măsline peste toate cele trei) și amestecați uleiul de măsline peste toate cele trei.
Apoi așezați jumatățile de lămâie, 4 căței de usturoi și câteva crenguțe de rozmarin. Odată ce puiul este condimentat și umplut, transferați-l într-o tigaie de fontă. Se lasă la cuptor 50 de minute, cel mult o oră. Lăsați puiul să se odihnească timp de 5 minute înainte de a-l tăia și serviți-l cu o salată simplă. Păstrați resturile de pui la frigider până la 5 zile și utilizați carcasa pentru a face supă de pui.