Dacă sunteți un mare iubitor de cartofi la cuptor, crocanți la exterior și cremoși pe interior, această rețetă ar putea să vă satisfacă papilele gustative mai mult decât credeți, potrivit Afoodloverskitchen.

Deși avem la dispoziție numeroase variante de a mânca gustoșii cartofi, se pare că o astfel de rețetă este cea care nu poate da greș. Desigur, pentru a-i aduce la acest nivel de uimitor, trebuie să depunem puțin efort. Pentru că a găti un cartof perfect nu înseamnă doar să-l tăiem, să-l condimentăm și să-l aruncăm într-o tavă.

Există o tehnică pentru acești cartofi crocanți, pe care o dezvăluie Cook’s Illustrated The Science of Good Cooking.

Unul din secretele mai puțin știute are legătură cu conținutul de amidon și zahăr din cartofi, care trebuie luat în considerare. Cartofii cu un conținut ridicat de amidon au umiditate mai scăzută, astfel încât se rumenesc mai bine decât cei cu conținut scăzut de amidon. Cartofii cu conținut mai mare de zahăr vor avea de asemenea o reacție mai intensă, adică se vor rumeni mai bine.

Cum să faceți cartofii copți perfecți

Sunt mai mulți pași pe care trebuie să-i urmați în această rețetă de succes.

Pasul unu. Dimensiunea bucăților de cartofi va avea un impact mare asupra rezultatului. Cel mai indicat ar fi să-i tăiați în felii de aproximativ 2 cm, deoarece va oferi cel mai bun raport crocant-pufos.

Pasul doi. Odată ce cartofii sunt tăiați, trebuie să descompuneți amidonul din cartofi prin fierbere. Nu va dura mult. Este bine să puneți mai multă sare și o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în apă. Deși sună ciudat, bicarbonatul de sodiu ajută la eliberarea amidonului în apă, care se va atașa de suprafața cartofilor și îi va ajuta să devină crocanți. Cartofii sunt gata când puteți introduce furculița în ei și sunt fragezi, dar nu crocanți. Dacă se rup, înseamnă că i-ați fiert prea mult.

Pasul trei. Scurgeți cartofii și lăsați-i să stea în cratiță, la abur, timp de 5 minute.

Secretul pe care puțini îl știu. Cei mai buni cartofi crocanți pe care îi puteți face casă

Pasul patru. Adăugați ulei de măsline, sare și piper într-un castron suficient de mare. Turnați cartofii în bol și amestecați-i pentru ca uleiul și condimentele să cuprindă cartofii. Acest lucru va face apoi să obțienți crusta crocantă perfectă în cuptor.

Pasul cinci. Puneți cartofii pe o tavă de copt, dar cât mai puțin înghesuiți. Fiecare bucată are nevoie de puțin spațiu pentru a deveni crocantă. Acesta este cel mai important motiv pentru care cartofii nu devin suficient de crocanți, așa că lăsați-i cât mai aerisiți în tavă. Mai bine îi coaceți în două rânduri dacă aveți o cantitate mai mare.

Pasul șase. Băgați-i la cuptor și coaceți-i la o temperatură de 215 grade C, timp de aproximativ 20 de minute. Va trebui să-i întoarceți la 20 de minute pentru a da o crustă uniformă. Continuați să-i mai coaceți încă 15-20 de minute sau până când atingeți nivelul dorit de crocant. Dacă îi gătiți prea mult, exteriorul poate deveni dur.