Cum faci corect salata de vinete? Greșeala pe care o face toată lumea fără să știe

salată de vinete

Odată cu scăderea temperaturilor, românii au început deja să își facă proviziile de iarnă, iar vinetele sunt la mare căutare. Salata de vinete poate fi depozitată în frigider pentru o perioadă mai îndelungată și se prepară și foarte ușor, fiind una dintre opțiunile gospodinelor.

Salata de vinete este un preparat care necesită puțin timp și o atenție sporită. Este nevoie de un tocător de lemn în timpul preparării, dar și de urmarea pașilor compleți. De menționat este faptul că salata de vinete este unul dintre cele mai îndrăgite preparate ale românilor în contextul în care, odată făcută, salata poate fi mâncată pe o felie de pâine, sau alături de o salată de legume.

Pe de altă parte, bucătăresele trebuie să fie atente la un anumit aspect dacă vor ca rețeta pentru salata de vinete să fie una perfectă. Este o greșeală pe care multă lume o face în bucătărie atunci când prepară salata de vinete. Mai exact, este vorba despre adăugarea uleiului.

Uleiul nu se toarnă rece peste vinete. El trebuie pregătit din timp, pentru a ajunge la temperatura camerei, sau chiar se poate încălzi puțin înainte de a fi adăugat peste vinete.

Cum se prepară corect salata de vinete

Pentru a prepara corect salata de vinete este nevoie de următoarele ingrediente: 7 vinete medii; 2 cepe mici galbene sau roşii; 150 ml ulei, preferabil de floarea soarelui; câteva frunze de pătrunjel pentru decor; câteva roşii, pentru decorarea salatei la final, sare, dar și piper negru sau alte condimente.

În ceea ce privește modul de prepare pentru salata de vinete. Pe un tocător de lemn se toacă toată ceapa mărunt. De cealaltă parte, vinetele se pun într-un blender şi se mixează 1-2 minute, apoi se adaugă încet o jumătate din cantitatea de ulei și se continuă mixarea.

Când amestecul este foarte bine închegat, se adaugă ceapa şi se mixează până când devin o pastă omogenă, iar apoi se mai adaugă puţin ulei şi se potriveşte cu sare şi puţin piper, după gust.

După ce salata este gata, se recomandă ca aceasta să fie pusă într-un castron de sticlă sau o tavă de sticlă. Se decorează cu felii subţiri de roşii şi câteva frunze de pătrunjel și se serveşte rece, însoţită de ardei copţi în oţet.