Oricui îi face plăcere să mănânce din când în când o porție mare de aripioare crocante de la KFC, însă nimănui nu îi place să stea la cozilele acelea uriașe din mall și apoi să caute minute în șir o masă liberă la care să își poată servi mâncarea.
Dacă nu vrei să pierzi timpul prin mall sau nu ai în orașul/satul tău un restaurant KFC, nu e nicio problemă. Tot te poți bucura de niște aripioare prăjite, crocante la exterior și fragede la interior, dacă respecți rețeta KFC pe care ți-am scris-o în rândurile următoare. Spor la gătit!
Cum faci acasă aripioare crocante ca la KFC? Rețetă simplă
Dacă vrei să faci acasă aripioare de la KFC ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 15 aripioare de pui;
- 600 ml de lapte bătut;
- 1 căpățână de usturoi zdrobit;
- 20 g muștar galben;
- 2 g piper negru;
- 2 g de sare;
- 240 g de făină;
- 200 g amidon de porumb;
- 3 lingurițe de boia dulce;
- 3 lingurițe de măghiran;
- 3 lingurițe de oregano;
- 2 lingurițe de cimbru;
- 3 lingurițe de usturoi granulat;
- un vârf de cuțit mare de sare;
- un vârf mare de cuțit de piper negru;
- 2 litri de ulei de canola;
Dacă te întrebi de ce ai nevoie de amidon de porumb, răspunsul este simplu: amidonul oferă învelișul crocant al aripioarelor de la KFC. Iar pentru a ne asigura că aripioarele de pui sunt fragede la interior, trebuie să le punem la marinat în lapte bătut. Laptele bătut este ușor acid, iar acizii înmoaie carnea, astfel că marinarea ne ajută să scăpăm de textura gumată și neplăcută a puiului.
Mod de preparare
Ia un castron mare și toarnă în el laptele bătut pentru marinată. Adaugă aripioarele de pui și amestecă până când sunt acoperite uniform. Acoperă castronul cu un capac și pune-l la frigider pentru minimum patru ore.
După aceea, încălzește o tigaie mare la foc mediu și pune uleiul. În timp ce aștepți ca uleiul să se încingă, scoate aripioarele de pui din frigider. Într-un castron separat, amestecă toate condimentele, amidonul de porumb și făina. Când uleiul s-a incins, pune câte o aripă de pui în castronul cu făină, amidon de porumb și condimente. Asigură-te că aripioarele sunt complet acoperite și apoi pune-le în tigaia cu ulei încins.
Lasă aripioarele la prăjit timp de 10 minute, până când învelișul exterior capătă o culoare aurie, apoi scoate-le și pune-le pe o bucată de hârtie de bucătărie pentru a se scurge uleiul din ele.