Cătălin Scărlătescu are 50 de ani și în ultimii ani i-a încântat pe români cu prezența sa în numeroasele show-uri culinare precum Master Chef, Chefi la Cuțite și Chefi fără limite.
Despre vedeta de la America Express nu se știe, însă, un detaliu extrem de important. Mai exact, nu mulți români au habar că pe celebrul chef îl mai cheamă și Ion. Așadar, în buletin, acesta nu poartă doar numele care l-a consacrat.
Deși Cătălin Scărlătescu refuză să vorbească despre banii pe care îi încasează, există câteva detalii care l-au dat de gol pe partenerul Doinei Teodoru, de la America Express. De-a lungul a celor nouă ani în care a devenit parte importantă a emisiunii „Chefi la cuțite”, bucătarul a primit un salariu pe măsură.
Salariul pe care îl încasează Cătălin Scărlătescu
În 2020, Cătălin ar fi încasat în jur de 1.500 de euro pe lună, adică 7,382 de lei, pentru emisiunea „Chefi la cuțite”. Ulterior, în 2021, producătorii au decis să îi mărească salariul și să îi ofere 2.500 de euro pe lună, adică 12,300 de lei.
În plus, despre el s-a mai aflat care sunt rețetele pe care le preferă. Cătălin Scărlătescu este înnebunit după o rețetă de plăcintă din popor, despre care spune că este cel mai bun desert. În copilărie a fost răsfățat de bunica sa și ori de câte ori îi este dor de ea, îi prepară rețetele simple, dar extrem de gustoase. De altfel, pasiunea pentru bucătărie a moștenit-o chiar de la bunica sa, alături de care petrecea ore în șir atunci când gătea.
Rețeta sa preferată, moștenită de la bunică
„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine, până în ziua de azi”, a povestit Cătălin Scărlătescu.
Cunoscutul bucătar a dezvăluit rețeta despre foile cu bulion, desertul pe care îl adoră de mic copil. Este cel făcut de bunica sa și dus mai departe de nepot. Scărlătescu ar da orice alt preparat pentru această prăjitură.
„Am luat reţeta asta din bătrânul caiet de reţete al bunicii mele. Era un spectacol să o văd pe bunica mea pregătind-o şi bătaie între noi copiii să terminăm prăjitura asta făcută din trei foi şi două umpluturi, din care una din cremă de rahat şi alta din magiun”, a spus el