Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixă de pe piaţa locală, a organizat în luna martie a acestui an 53 de licitaţii electronice pentru realizarea de lucrări civile pe teritoriul României, obţinând economii de peste 20%.

Conform procesului de achiziţie aplicat pentru lucrări civile de Romtelecom, 32 de companii care au îndeplinit condiţiile de business şi tehnice au fost invitate să participe la acordarea celor 53 de lucrări civile. Licitaţiile au fost grupate în loturi corespunzătoare pentru şase zone din Romania.

După evaluarea criteriilor specifice, participanţii au făcut oferte pe loturi, criteriul de departajare fiind cel mai mare procent de reducere din bugetul proiectului acordat pentru fiecare dintre lucrările civile. Seria de licitaţii electronice a durat 7 zile lucrătoare şi a fost încheiată cu succes remarcabil, înregistrând economii de peste 20% din valoarea totală a proiectului de câteva milioane de euro.

„Organizarea acestor licitaţii a confirmat prin rezultatele obţinute alegerea noastră de a utiliza noi tehnologii precum licitaţiile electronice, nu doar pentru achiziţionarea de materiale, ci şi de servicii. Romtelecom foloseşte serviciile de achiziţii electronice ale cosmoONE de mai bine de doi ani, cu o rată crescută nu numai a utilizării, ci şi a beneficiilor, ” a declarat Mihaela Rancea, director cCoordonator Achizitii & Logistică din cadrul Romtelecom.

Licitaţiile au fost derulate printr-o platformă a OTE

Suplimentar faţă de procentul semnificativ al economiilor înregistrate, licitaţiile elecronice asigură şi un proces de selecţie transparent, corect şi imparţial pentru participanţi. Implementarea soluţiei de licitaţii electronice face parte din strategia Romtelecom de a creşte eficienţa proceselor interne şi de a optimiza costurile operaţionale.
 
Licitaţiile electronice s-au desfăşurat pe platforma cosmoONE, o companie a grupului OTE care furnizează servicii electronice de achiziţii în Grecia şi în Balcani.

Acţionarul majoritar al companiei este grupoul elen OTE, care controlează 54,01% din capitalul social.

SURSA: Romtelecom