Ghișeul.ro soluția pentru plata impozitelor și taxelor pentru românii aflați în străinătate

Românii aflați în străinătate au o soluție simplă și comodă pentru achitarea impozitelor și taxelor către autoritățile din România – platforma Ghișeul.ro – operată de Autoritatea pentru Digitalizarea României. Indiferent de locația geografică, contribuabilii pot accesa această platformă și pot efectua plăți în câteva minute, evitând astfel cheltuielile și timpul pierdut cu deplasările fizice.

Platforma reprezintă o soluție eficientă și accesibilă pentru românii din străinătate, oferindu-le posibilitatea de a-și achita obligațiile fiscale fără a fi nevoie să se deplaseze fizic în țară.

Pe Ghișeul.ro, utilizatorii pot plăti impozite locale, taxe pentru pașaport, obținerea cazierului judiciar, datorii către ANAF și chiar amenzi contravenționale, cu deducerile aferente plății, într-un interval de 15 zile calendaristice.

Este important de menționat că serviciile de plată sunt organizate pe secțiuni, în funcție de categoria instituției către care se face plata, inclusiv pentru impozite locale, ANAF, cazier judiciar/rutier, utilități, amenzi și alte taxe către diferite alte instituții.

Pentru a utiliza Ghișeul.ro, utilizatorii au nevoie doar de un dispozitiv cu acces la internet și un card bancar Visa emis de una dintre băncile partenere din România, înrolat în sistemul 3D Secure. Acest sistem impune o etapă suplimentară, prin confirmarea tranzacției de pe telefon, prin aplicația băncii unde aveți cont.

ghiseul.ro
SURSA FOTO: Dreamstime

Platforma nu acceptă plăți cu carduri din străinătate

Cardul Visa pe care îl dețineți trebuie să fie emis de una dintre următoarele bănci: Banca Raiffeisen, BRD – Groupe Société Générale, AlphaBank, CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank, Garanti Bank, BCR, Exim Banca Românească, OTP Bank, First Bank, UniCredit Bank, Libra Internet Bank, Vista Bank.

Platforma Ghișeul.ro nu acceptă plăți cu carduri din străinătate, precum Revolut.

La finalul plății, utilizatorii primesc o chitanță în format pdf în contul lor din sistem și pe adresa de e-mail folosită la înregistrare. Aceste chitanțe sunt valabile conform legilor în vigoare, chiar și fără ștampila instituției.

De asemenea, ca la orice plată făcută pe internet, nu depindeți de programul cu publicul al instituțiilor unde doriți să faceți plata.