Care este elementul care face diferenţa între un tânăr talentat şi unul preocupat de acumularea de diplome? Ce profesie ţi se potriveşte? Cum îţi poţi găsi jobul ideal?

Pe 1 iulie se lansează Talent Gate, un program care are ca scop identificarea si sprijinirea tinerilor talentaţi.
Radu Furnică, preşedintele companiei Leadership Development Solutions (LDS), împreună cu  Anda Marian, directorul executiv al Talent Gate, spun că, prin noul program, caută elitele. “Să ajungi între cei 2% ţine de nişte calităţi pe care, din fericire, tinerii nu le primesc nu de la sistemul educaţional, nu de la societate, nu de la noi, ci le primesc de la părinţi, de la cei 7 ani de acasă…De acolo porneşte atitudinea pe care tinerii trebuie s-o aibă către o carieră, către muncă, către capacitatea de a rezolva probleme”, susţin ei.

Selecţia unui tânăr talentat

Anda Marian, spune că primul pas este ca tânărul să intre pe site şi să dea câteva date despre el, după care sa urmezeo serie teste (de personalitate, grad de inteligenţă, aptitudini şi interese pentru o potenţială carieră) pe care trebuie să le rezolve. Toti tinerii vor primi un Career Potential Profile (Profil de Potential în Carieră), o radiografie a ceea ce sunt ei din punct de vedere profesional in momentul de fata in functie de personalitatea, aptitudinile si inclinatiile lor. Cei mai buni dintre tinerii care trec prin toate testele vor fi invitaţi la o sesiune de orientare în carieră şi o parte din ei vor avea şi oportunitatea de a face primul pas spre cariera dorită.

Valoarea unui profesionist nu stă în haine sau în accesorii scumpe, şi nici în capacitatea de a etala tipare de comportament şi exprimare. „Un profesionist talentat are curajul de a fi el însuşi…Noi românii avem o mare problemă nu pentru că nu ştim, ci pentru că credem că ştim”, consideră Radu Furnică.