Orice specialist în domeniu vă va îndemna să folosiți încărcătorul origial al telefonului deținut. Asta pentru că este „croit” după măsura aparatului respectiv sau, mai exact, încarcă exact cât permite telefonul. Totuși, există și alte variante.
Dacă ați pierdut încărcătorul original al telefonului sau acesta s-a stricat puteți căuta un încărcător original în magazine. Doar că prețul va fi, fără îndoială, destul de piperat pentru că marile companii știu exact cât de dependeți am devenit cu toții de telefoanele inteligente. În cazul în care vă decideți să cumpărați un încărcător de la o altă firmă decât cea care a produs telefonul și căutați prețul cel mai mic puteți avea multe surprize neplăcute. De la o încărcare foarte lentă a aparatului până la defecțiuni apărute fie la încărcător, fie la telefon.
Nici încărcătoarele din zona medie de preț nu încarcă la viteza cea mai bună, dar sunt ceva mai sigure și mai fiabile. În acest condiții, trebuie știut că noile telefoane suportă, în majoritatea lor, tehnologia de încărcare rapidă „quick charge” 2 sau 3, prin intermediul noilor cabluri din generația USB 3.0 sau USB-C. „Quick charge 3.0” este cel mai nou standard pentru încărcarea telefoanelor, reușind să umple bateria telefonului în circa o oră. Prin urmare, dacă vă doriți rapiditate, căutați pe cutia încărcătorului sau chiar pe acesta inscripția Quick charge 3.0 însoțită de Qualcomm.