Astfel, operatorul de cablu susţine că la finele lunii noiembrie 2012 a expirat contractul de distribuţie dintre RCS şi Discovery Networks International, acesta neputând fi prelungit întrucât cele două părţi nu au reuşit să găsească o soluţie reciproc convenabilă. “În aceste condiţii am fost forţaţi să întrerupem transmiterea acestor canale, deoarece difuzarea lor fără contract nu este permisă de lege”, se arată în comunicatul remis de operatorul de cablu.

“Precizăm că anterior, societatea noastră a depus la CNA solicitarea de modificare de grilă, dar aceasta nu a fost discutată în Consiliu. Nu putem să nu constatăm că domnul Răsvan Popescu este mult mai grăbit să aplice amenzi anumitor companii, adoptând poziţii partizane în litigii comerciale, decât de îndeplinirea procedurilor legale, astfel încât telespectatorii să poată avea acces la canalele oferite. Nu credem că rolul domnului Răsvan Popescu, în calitate de preşedinte al CNA, este acela de a aprecia sau a decide componenţa ofertei comerciale a unui operator sau de a-şi exprima şi a încerca să îşi impună preferinţele pentru un furnizor de programe, în defavoarea altora”, se mai arată în sursa citată.

Citiţi şi Preşedintele CNA: RDS nu avea aprobarea să scoată Discovery

Referitor la scrisoarea preşedintelui Discovey Networks International, Mark Hollinger, reprezentanţii RCS&RDS se declară surprinşi “prin contradicţia dintre grija deosebită pentru soarta telespectatorilor, exprimată în acest mesaj şi poziţia din timpul negocierilor, când principala preocupare a reprezentanţilor Discovery era menţinerea unor tarife şi a unor venituri garantate cât mai mari”.

Propunerea RCS

“Pentru a elimina suspiciunea de ipocrizie a acestui dublu limbaj, lansăm public îndemnul nostru adresat Discovery Networks de a crea un pachet separat care să conţină toate programele Discovery şi care să poată fi achiziţionat de către abonaţii interesaţi, la un preţ stabilit chiar de către Discovery Networks. Astfel, îngrijorarea domnului Hollinger că telespectatorii vor plăti “preţuri mari, pentru servicii pe care nu şi le doresc” nu va mai avea temei”, mai spun reprezentanţii operatorului de cablu.

Mai mult, reprezentanţii RCS continuă pe acelaşi ton critic şi când vine vorba de semnatarii petiţiei referitoare la scoaterea din grilă a Discovery: “Ne exprimăm speranţa că toţi fanii Discovery, semnatari ai petiţiei sau nu, vor reusi să îi convingă pe reprezentanţii Discovery Networks să accepte acest demers şi astfel să le permită cât mai curând vizionarea canalelor dorite şi totodată, că domnul Hollinger nu va ignora soluţia propusă, refuzându-le telespectatorilor accesul la emisiunile promovate în scrisoare”, se mai arată în comunicat.

Citiţi şi: Discovery Networks lansează petiția "Vrem Discovery pe RCS&RDS!"