Cum ferim casa de căldura de afară? Gradele din termometru ne împiedică în aceste zile să ieșim prea mult timp afară. Cu toate acestea, nici în casă nu ne putem simți mai confortabile, dacă nu avem un aparat de aer condiționat sau nu cunoaștem modalități eficiente de a răci mediul înconjurător.
Cum scăpăm de căldura din casă
Deși e greu de luptat cu pereții supra-încălziți și cu temperaturile caniculare, experții consultați de HomesandGardens susțin că există câteva mai metode pentru a ne ajuta să ne simțim mai confortabil acasă și în această vară.
Iată câteva trucurile testate pentru a reduce temperatura corpului și face locuința mai răcoroasă.
Beți multă apă
În timpul temperaturilor ridicate, este vital să bei apă chiar dacă nu ți-e sete, pentru a rămâne hidratat.
Vremea caldă ne face să transpiram, așa că este important să înlocuim lichidele pierdute și supraîncălzirea, care pot duce la epuizare, insolație și chiar leșin.
Pentru a preveni deshidratarea, trebuie să avem o sticlă de apă la îndemână, din care să bem câte o înghițitură la fiecare 15 minute.
Creați un „tunel de vânt”
Dacă locuiți într-o casă cu două etaje, încercați să creați un „tunel de vânt”, deschizând o fereastră de pe partea casei de unde vine briza și o fereastră pe partea opusă.
Acest lucru permite aerului cald să iasă din fereastra superioară, iar aerul rece să fie adus din fereastra inferioară. Înlocuirea ventilatoarelor vechi cu unul nou, performant, va menține aerul în mișcare.
Amenajați-vă o zonă de dormit temporară
„Luați în considerare amenajarea unei zone de dormit, temporară, la parter sau la subsol, în timpul unui val de căldură”, spune Josh Mitchell, expert în sisteme de ventilație.
Odată cu creșterea aerului cald în toată casa, nivelurile inferioare ale casei tind să fie mai reci și, prin urmare, pot fi un loc mai confortabil pentru a dormi.
Schimbați lenjeria de pat
Schimbarea lenjeriei de pat este o altă soluție rapidă pe care o puteți folosi pentru a avea un somn mai bun pe caniculă. Lenjeria de pat din bambus poate absorbi umiditate de 300% față de propria lor greutate, deci este mai bună decât cea din bumbac.
Așternuturile din fibre de bambus au și capacitatea specială de a regla temperatura corpului, fiind adevărate „termostate bio”.
Un alt lucru de luat în considerare este folosirea unei perne organice din hrișcă, deoarece nu reține aceeași cantitate de căldură ca pernele obișnuite.
Folia de aluminiu pusă pe geam reduce și cu până la 80% căldura
Se spune că folia de aluminiu pusă pe geam reduce și cu până la 80% căldura din apartamentele unde soarele bate direct în ferestre.
Cei cărora le bate soarele în geam de dimineața până la apus au spus că au încercat deja această metodă și a funcționat.