Maşina lui nu a avut niciodată numere de înmatriculare, ceea ce a alimentat zvonurile că Jobs avea o atitudine nu prea serioasă faţă de amenzile pentru parcarea neregulamentară. Un alt zvon susţine că el avea pur şi simplu un aranjament cu autorităţile, care i-au permis să nu-şi monteze plăcuţe de înmatriculare. Jon Callas, responsabilul cu problemele de securitate la Apple, dezminte toate aceste zvonuri, calificându-le drepte pure invenţii.

În realitate lucrurile erau mai simple. Steve (sau cineva din anturajul său) a descoperit o deficienţă în legislaţia statului California. Potrivit legii, numerele de înmatriculare trebuiau să fie instalate nu mai târziu de şase luni de la achiziţionarea noului vehicul.

Atunci, Jobs a încheiat un acord cu dealerul auto, în conformitate cu care primea la fiecare şase luni un Mercedes Benz nou de culoare argintie, iar maşina veche o returna. Afacerea era convenabilă pentru ambele părţi: Jobs nu avea nevoie să-şi pună plăcuţe de înmatriculare, iar salonul auto vindea repede maşina ‘testată’ de însuşi fondatorul Apple.

SURSA: Agerpres