Cum plătesc miliardarii impozite mai mici pe venit decât muritorii de rând. Miliardarilor nu le place să ofere Fiscului mai mult decât minimul necesar. Diferența este că pot reduce rapid acest minim la zero cu ajutorul experților. O parte dintre tacticile folosite de ei sunt apanajul exclusiv al celor ultrabogați, conștienți de averile lor, de care vor să profite cât mai mult și mai bine.

Cum plătesc miliardarii impozite mai mici pe venit decât muritorii de rând. Toți miliardarii angajează profesioniști pentru a-i salva de unul dintre lucrurile din viață de care nu te poate scăpa nimeni: Moartea și Fiscul. În acest caz, vorbim despre datoriile la Fisc.

Ce este strategia numită „Buy Borrow Die”

Cum plătesc miliardarii impozite mai mici pe venit decât muritorii de rând. Creșterea prețurilor acțiunilor, asociată cu dobânzi relativ scăzute, a oferit americanilor bogați o modalitate excelentă de a evita plata impozitelor. Această strategie a fost numită „Buy Borrow Die”” și a devenit o modalitate ca miliardarii, având în preajmă experți în planificare fiscală, să-și finanțeze stilul de viață.

Cea mai obișnuită modalitate de a face acest lucru este o linie de credit garantată cu titluri de valoare (SBLOC), în care luați un împrumut împotriva valorii portofoliului de acțiuni. Ați putea să vă gândiți la aceasta ca la o linie de credit cu capital propriu, în care acțiunile sunt o garanția. Un SBLOC are câteva beneficii destul de atrăgătoare, cum ar fi programe flexibile de rambursare, aprobare simplă (cu costuri mici sau deloc) și, în multe cazuri, dobânzi scăzute.

Aceste împrumuturi le pot permite angajaților din domeniul tehnologiei să evite vânzarea atunci când acțiunile sunt în scădere (ca în 2022) sau în creștere dramatică, ca în ultimul deceniu.

Bezos, Soros și Musk au fentat astfel Fiscul

Așa se face că, în 2007 și 2011, Jeff Bezos nu a plătit niciun dolar în impozitele federale pe venit. În 2018, CEO-ul Tesla, Elon Musk, cel mai bogat om din lume, nu a plătit niciun impozit pe venit federal. De asemenea, George Soros nu a plătit impozit pe venit federal timp de trei ani, potrivit BBC.

Acesta este motivul pentru care la începutul anului 2024, Fiscul american (RS) cu noi fonduri de miliarde de dolari din partea Congresului, a lansat un atac la baionetă împotriva superbogaților. Potrivit statisticilor IRS, auditurile contribuabililor care câștigă peste 1 milion de dolari anual au scăzut cu peste 80% în ultimul deceniu, în ciuda faptului că numărul contribuabililor din această categorie de venituri a crescut cu 50%.

Strategiile planificatorilor financiari

Pentru început, aceștia recurg la mai multe amânări fiscale. Miliardarii își păstrează de obicei mare parte a averii blocată în acțiuni ale companiilor pe care le conduc.

Când aceste acțiuni cresc în valoare, crește și averea lor, dar aceasta nu este impozabilă. Unchiul Sam își primește partea doar atunci când acțiunile sunt vândute cu profit. Soluția este să nu vindeți pur și simplu acțiunile.

Această strategie aduce un alt avantaj pe care miliardarii îl folosesc tot timpul. În loc să-și vândă acțiunile pentru a obține numerar, se pot împrumuta și pot cumpăra mai multe acțiuni. În acest fel, își sporesc averea fără a declanșa un eveniment impozabil.

Alte tactici de evitare a impozitelor: donații caritabile, conturi offshore

Tacticile și mai avansate de evitare a impozitelor pe care le folosesc cu succes miliardarii includ donațiile caritabile, conturile offshore și creditele fiscale generoase. Acestea necesită adesea mai multe cunoștințe și investiții, dar un bun consilier financiar poate sfătui pe oricine cum poate face asta.

Nu în ultimul rând, există strategii folosite de miliardari despre care se spune că sunt opera unor genii ale finanțelor. De exemplu, Peter Thiel avea 5 miliarde de dolari într-un IRA Roth. Acest cont neimpozabil a fost destinat economiilor din clasa mijlocie pentru a-și proteja activele de impozite. Cu toate acestea, consilierii lui Thiel au găsit o modalitate de a ascunde întregul PIB al unei națiuni în curs de dezvoltare.

Proprietarul Los Angeles Clippers, Steve Ballmer, a fost și mai ingenios. Fostul CEO Microsoft a anulat contractele jucătorilor din declarațiile sale fiscale și a plătit un impozit pe venit mai mic decât al unui muncitor care câștigă 45.000 de dolari pe an. Consilierii lui Ballmer au găsit o lacună care le-a permis să anuleze contractele jucătorilor la fel cu modul în care echipamentele din fabrică pot fi anulate.