Indiferent că vorbim de locuințe din centrul orașelor sau de la periferie, locuitorii acestora se confruntă cu unele probleme precum poluare, zgomot, temperaturi extreme sau risc de deteriorare datorită umidității sau focului. Conform Oanei Davidoglu, marketing manager al Saint-Gobain Rigips România, compania propune abordarea soluțiilor de construcție moderne cu multiple beneficii, sub conceptul de "multiconfort".
Potrivit reprezentantului Saint-Gobain Rigips România, în prezent, cei care sunt interesați de piața imobiliară și își doresc să achiziționeze o locuință caută pe internet cuvinte de genul „apartament” sau „casă”, dar beneficiile oferite de principalii dezvoltatori sunt similare de la o ofertă la alta, oprindu-se doar la câteva personalizări sau dotări.
Un dezvoltator poate să-și diferențieze oferta și să prezinte viitorilor proprietari locuințe care să ofere un confort sporit.
“Putem petrece 30 de zile fără să mâncăm, putem rezista 3 zile fără să bem, dar numai 3 minute fără să respirăm”, a spus ea, la evenimentul „Piața imobiliară în 2017 – Cum profităm de atractivitatea pieței locale”, organizat de revista Capital, cu mențiunea că de la aceasta idee Saint-Gobain a dezvoltat o tehnologie nouă, denumită Activ’Air®, care neutralizează formaldehida, unul dintre compușii nocivi din aer, oferind locuitorilor un aer mai curat.
În ceea ce privește confortul acustic, Saint-Gobain a gândit produse care să ofere locuitorilor o izolare fonică mai bună între încăperi și o claritate superioară a sunetului în interiorul acestora. În acest sens, compania produce plafoane și panouri acustice pentru pereți.
Saint-Gobain Rigips aduce ca noutate majoră pe piață pereții construiți cu placa multifuncțională Habito® – o placă revoluționară, cu rol de fonoizolare, rezistentă, care permite prinderea directă a greutăților pe suprafața sa, fără a fi nevoie de prinderea obiectului de mobilier sau a decorațiunilor grele cu accesorii speciale de placă și de structura metalică.
Placa Habito® aparține unei noi generații de produse revoluționare, având în compoziție fibră de sticlă și polimeri ce armează miezul de ipsos, făcându-l mult mai rezistent.
Potrivit datelor prezentate de Oana Davidoglu, noul produs are o rezistență la rupere de două ori mai mare decât cea a unei plăci clasice tip A din gips-carton, iar rezistența la încovoiere longitudinală este de 1100 Newton, față de 650 la o placă standard, și rezistența la încovoiere transversală de 700 Newton, atingând performanțele unei plăci speciale, mult superioare unei plăci clasice din gips-carton.