Textura crocantă în exterior și pufoasă în interior îi transformă în garnitura perfectă pentru orice preparat.
Dacă sunteți un mare iubitor al cartofilor la cuptor, crocanți la exterior și cremoși la interior, ar fi bine să cunoașteți și acest secret dacă vreți să economisiți timp, potrivit Tastingtable.
Cartofi copți în doar 30 de minute
Dacă ați copt recent cartofi, atunci cu siguranță ați observat că timpul de preparare este unul destul de mare. Practic, odată introduși la cuptor, cartofii au nevoie să stea acolo aproximativ o oră, la o temperatură de 220C, potrivit experților de la The Idaho Potato Commission. Cel mai bine ar fi să vă gândiți din timp dacă vreți să mâncați cartofi copți, astfel încât să nu vă piară foamea cât timp stau la cuptor.
Dacă, totuși, decideți în ultima clipă că la friptura de pui doriți să asezonați o porție de cartofi copți, acest truc aflat la îndemâna oricui poate ajuta să reduceți timpul preparării lor la doar 30 de minute.
Ce putem face pentru un timp de coacere mai scurt?
S-ar putea să nu doriți să așteptați o oră întreagă pentru ca să scoateți în farfurie cartofi copți aburinzi. Conform specialiștilor, timpul perfect de coacere este de aproximativ 60 de minute la un cuptor setat la 220C. Vestea bună este că există o soluție pentru ca delicioșii cartofi să se facă mai repede.
Pentru cei care nu au de gând să aștepte prea mult, The Spruce Eats recomandă următorul lucru:
Spălați cartofii întregi, înțepați-i cu o furculiță și apoi băgați-i la microunde, la maxim, timp de 5 până la 6 minute pentru doi cartofi sau 10 până la 12 minute dacă aveți patru cartofi.
Apoi, după ce cartofii sunt tăiați în bucăți egale, condimentați și unși cu unt sau ulei de măsline, se pot pune pe grila din mijloc a unui cuptor electric, la temperatura de 200 grade Celsius. Aici, nu vor avea nevoie decât de aproximativ 30 de minute pentru ca exteriorul lor să devină crocant și interiorul să devină cremos.
Un alt secret are legătură cu conținutul de amidon și zahăr din cartofi, care trebuie luat în considerare. Cartofii cu un conținut ridicat de amidon au o umiditate mai scăzută, astfel încât se rumenesc mai bine decât cei cu un conținut scăzut de amidon. Cartofii cu conținut mai mare de zahăr vor avea, de asemenea, o reacție mai intensă, adică se vor rumeni mai bine.