Cum poți scăpa definitiv de mirosul de miel. Rețeta pentru o pulpă la cuptor perfectă

carne miel pulpa

SURSA FOTO: Dreamstime

Pulpa de miel la cuptor este unul dintre preparatele care nu lipsește în acest an de pe masa de Paște. Pe de altă parte, sunt persoane care evită acest preparat tocmai din cauza mirosului mult prea puternic.

În timpul preparării pulpei de miel există câteva trucuri care pot să te scape de mirosul nedorit și totodată pot să frăgezească carnea. Mai exact, pentru a elimina mirosul greu al cărnii, aceasta trebuie porționată în bucăți subțiri și apoi spălată sub un jet puternic de apă.

Resturile de grăsime trebuie îndepărtate cu un cuțit, la fel și pielița și zgârciurile, apoi se taie câteva lămâi, în jumătate și se freacă bine de de carnea de miel. Carnea trebuie să stea apoi în apă timp de 3-4 ore, astfel încât grăsimea să se ridice la suprafață.

După acest proces veți observa că mirosul nu va mai fi deloc același. Un alt truc pentru o carne de miel fragedă îl reprezintă sarea grujoasă. Mai exact, bucățile de carne de miel se freacă cu acest tip de sare timp de câteva minute, apoi se vor căli.

Trucuri pentru a prepara pulpa de miel la cuptor

În ceea ce privește rețeta, după ce ați eliminat mirosul cărnii și ați pregătit-o, trebuie să știți că lista completă a ingredientelor este următoarea:

  • 1 pulpă de miel sau de ied (2 – 2,5 kg)
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 g iaurt gras
  • 2 linguriţe sare grunjoasă
  • 1 linguriţă piper negru măcinat
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 3-4 rămurele rozmarin
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 căpăţână mare de usturoi
  • 200 ml vin alb sec

Referitor la modul de preparare, pentru marinarea cărnii de miel se pregătește uleiul de măsline, iaurtul gras, sarea, piperul negru, boiaua de ardei dulce, oregano uscat și zeama de lămâie. Pulpa de miel, crestată deja se va lăsa la marinat în acest amestec câteva ore sau chiar peste noapte pentru a putea să preia aroma tuturor ingredientelor.

Unde se pun frunzele de rozmarin

În cea de a doua zi, sau după cel puțin șase ore de marinat, pulpa se va pune într-o tavă, însă aceasta trebuie să aibă pereții înalți. În crestăturile făcute se vor adăuga frunzulițele de rozmarin care vor da un plus de aromă.

Vinul și restul marinatei rămase se adaugă deasupra, iar în rest se completează cu apă. Tava trebuie acoperită cu folie de aluminiu și apoi băgată la cuptorul preîncălzit la temperatura de 170 de grade.

Pulpa de miel va sta două ore la copt, însă se va întoarce dacă este nevoie și totodată se va completa și cu apă în caz că aceasta scade prea mult. Spre final, se taie o căpățână de usturoi și se adaugă în tavă. În acel moment se va îndepărta și folia de aluminiu, iar apoi carnea de miel va mai sta încă 40 de minute la cuptor până se rumenește.

Pulpa de miel poate fi servită alături de o porție generoasă de salată verde.