O astfel de salată de castraveți provoacă „dependență” și poate fi o gustare perfectă, foarte ușor de preparat!
Delicioasa rețetă de salată are doar câteva ingrediente și, cel mai important, este gata în câteva minute. Aroma sa cremoasă și ușor înțepătoare o transformă într-un deliciu culinar, care poate fi servit alături de o friptură, de cartofi prăjiți, pe o felie de pâine sau lângă o porție de legume la grătar, potrivit Hello Magazine.
Ingredientul principal este castravetele
Ingredientul principal este, desigur, castravetele. Urmează să alegeți baza, care poate fi smântână, cremă de brânză sau iaurt grecesc cu lapte integral (sau alte alternative fără lactate).
Ideali sunt castraveții cornichon.
Tăiați castraveții în bucăți de mărimea unui bob de mazăre, eventual mai mari dacă preferați așa, și amestecați-i în în baza pe care ați ales-o. De preferat să puneți o cană de castravete la un castron cu iaurt sau cremă de brânză.
De ce aveți nevoie
- 1 castravete feliat subțire
- 3 linguri mărar proaspăt
- 1/4 ceapă roșie, feliată subțire
- 1 cățel de usturoi
- 1/3 cană iaurt grecesc
- 2 linguri oțet de vin roșu
- Sare piper
Ce puteți adăuga
Puteți adăuga puțină mentă sau puteți spori aroma de condimentat sub forma ardeilor jalapeño. La fel de bine se poate da mai multă savoare preparatului adăugând puțină boia, piper și, eventual, usturoi.
O combinație de mărar proaspăt și arpagic sau o mână de pătrunjel tocat vor da o aromă și mai plăcută.
Rețeta virală de salată cremoasă de castraveți
Ingrediente necesare
- Un castravete
- O jumătate ceapă medie roșie sau galbenă, feliată subțire
- 1 lingură de mărar proaspăt sau congelat, tocat
- ½ cană smântână (grasime redusă)
- ½ linguriță zeamă de lămâie (de la 1/2 lămâie mică)
- 1 cățel de usturoi tocat sau ras
- ½ linguriță de sare de mare și un praf de piper negru, sau după gust
Cum se prepară
Într-un castron, combinați smântâna, sucul de lămâie, usturoiul, mărarul, sare și piper după gust.
Amestecați și lăsați deoparte în timp ce pregătiți salata.
Curățați (dacă este necesar) și tăiați castraveții în rondele subțiri sau jumătăți, dacă folosiți castraveți mari.
Puneți-i într-un bol mare și adăugați ceapa tăiată subțire.
Chiar înainte de servire, turnați sosul peste castraveți și ceapă și amestecați bine compoziția. După adăugarea sosului, salata va rămâne proaspătă aproximativ 2-3 ore, dacă este lăsată la frigider.
Castraveții sunt un adaos răcoritor, hrănitor și incredibil de versatil
Bogat în vitamine și minerale, un castravete crud, de mărime medie, nedecojit, conține 2 gr de fibre, 10% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, 12% din calciul recomandat zilnic și 57% din valoarea zilnică a vitaminei K. La ele se adaugă proteinele, vitamina A, manganul și multe altele.
Castraveții sunt un adaos răcoritor, hrănitor și incredibil de versatil pentru orice dietă. Au un conținut scăzut de calorii, dar și multe vitamine și minerale importante, precum și un conținut ridicat de apă.
Consumul de castraveți poate aduce numeroase beneficii sănătății, inclusiv scăderea în greutate, o hidratare echilibrată și niveluri scăzute de zahăr în sânge.
„Pe lângă faptul că au un conținut ridicat de apă, au nutrienți importanți, care joacă un rol în hidratare, cum ar fi magneziul și potasiul”, a declarat nutriționistul Angela Lemond pentru Livescience.