Cum să preparați un cappuccino perfect la voi în bucătărie. Cappuccino este o băutură extrem de populară, pe care o găsim în toate coffee shop-urile din întreaga lume și o preparăm cu plăcere acasă atunci când aparatura din bucătărie ne permite.
Cum să preparați un cappuccino perfect la voi în bucătărie
Cum să preparați un cappuccino perfect la voi în bucătărie. Cappuccino este o băutură extrem de populară, pe care o găsim în toate coffee shop-urile din întreaga lume și o preparăm cu plăcere acasă atunci când aparatura din bucătărie ne permite.
A apărut la scurt timp după inventarea espressorului în Italia și a devenit rapid una dintre cele mai îndrăgite băuturi.
Dacă deții un espressor, tot ce trebuie să știi este cum să faci espresso ca la carte. Pentru a obține un cappuccino perfect, este nevoie de a păstra procentul de cafea/lapte de 1:8, ceea ce înseamnă că pentru un cappuccino de 180 ml este nevoie de un single shot de cafea și 160 ml cremă de lapte.
Cum să faci un cappuccino acasă dacă ai un espressor
Un cunoscut barista din SUA oferă toate informațiile esențiale de care aveți nevoie (precum câteva sfaturi și trucuri) pentru a face un cappuccino delicios în confortul propriei case. Iată tot ce trebuie să știi.
Este ușor să faci cappuccino perfect dacă ai un espressor.
Kayla Stavridis, fost barista, spune: „Pentru început, va trebui să faci o doză dublă de espresso. Ar trebui să aibă o culoare bogată de caramel. Apoi, frotați laptele pentru a crea o microspumă catifelată. Pentru a face acest lucru, țineți bagheta de abur chiar la suprafața laptelui pentru a introduce aer și a crea spumă. Opriți-vă când laptele atinge o temperatură de aproximativ 150-155°F. Veți ști asta când exteriorul vasului din oțel inoxidabil va fi fierbinte la atingere.”
Experții folosesc proporții diferite pentru a face un cappuccino, dar regula generală este 1/3 espresso, 1/3 lapte fierbinte și 1/3 spumă. Kaya recomandă „să turnați laptele cu o mână joasă și stabilă pentru a menține straturile de lapte”. Când doriți să introduceți spuma caracteristică în ceașca de cappuccino, turnați rapid, într-un unghi abrupt.
De ce să adăugați cacao sau ciocolată
Adesea, în cafenele, cappuccino se servește cu pudră de cacao sau ciocolată deasupra. Cacaoa și cafeaua împărtășesc sute de compuși aromatici. Ashley Palmer-Watts, fondatorul Artisan Coffee Co, recomandă să luați o gură de ciocolată (care împărtășește profilurile de aromă cu boabele de cafea) și apoi să beți o înghițitură de capuccino.
Alternați-le și veți descoperi că ambele se îmbunătățesc reciproc, ceea ce înseamnă că vă puteți bucura de nuanțele fiecăreia, chiar dacă nu sunteți un profesionist în cafea.
Cel mai bun espresso provine din boabe de cafea proaspăt măcinate, de preferință măcinate cu o râșniță care produce particule mai uniforme. Baristele vor măcina de obicei boabele direct în portafiltru, pentru cea mai proaspătă cafea posibilă.
Se poate și fără espressor
Dacă nu aveți un espressor, iată cum puteți face deliciosul cappuccino:
Folosiți o presă franceză pentru un „gust mai pământesc” sau chiar un fierbător Moka.
Sfatul lui Jee este simplu. Pentru a face un espresso fără aparat, trebuie doar să preparați o cafea foarte tare. Motivul pentru care fierbătorul moka este cea mai populară alternativă este că poate crea aroma de espresso și textura densă, cremoasă.
O alternativă populară implică o presă franceză. Tot ce trebuie să faceți este să preparați cafea franțuzească intensă, care să semene cu un espresso delicios.
Ambele metode necesită mai multă răbdare și efort, dar o înghițitură de cappuccino vă va aminti că merită efortul.