Sistemele Ultrabook sunt construite pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de lucra pe sisteme mai subţiri, uşoare, elegante, care oferă experienţe captivante, fără a compromite performanţa.

Viziunea Ultrabook este una multi-anuală, care implică eforturi din partea întregii industrii şi care se va realiza în trei faze. Prima fază a avut loc iarna  trecută, odată cu introducerea primelor sisteme Ultrabook, iar faza a doua va începe cu lansarea celei de-a treia generaţii a gamei de procesoare Intel Core, în prima jumătate a lui 2012. În 2013, Intel va lansa procesorul “Haswell” pe 22 nm, care va semnala a treia fază a tranziţiei către Ultrabook.

Ultrabook-urile sunt nemaipomenite, singurul incovenient fiind preţul piperat. Analiştii spun că până la finele anului preţul va scădea cu 20%, iar aceste PC-uri vor deveni mai accesibile.

Pentru a promova ultrabook-urile Intel a pregătit o serie de reclame. Prima dintre ele, care va fi difuzată la TV în luna mai, face deja furori pe Internet, strângând peste 233.000 de vizualizări într-o săptămână.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/-0qxELBH5co" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/-kuMen5UOm0?hd=1&modestbranding=1&wmode=opaque" frameborder="0"></iframe>