Nu trebuie decât să-l asezonați cu sare, piper și alte mirodenii preferate, să-l ungeți cu ulei de măsline sau unt și apoi să-l băgați la cuptor. Reţeta perfectă pentru o cină în familie, puiul la cuptor în stil spaniol are un ingredient secret care va umple bucătăria cu un parfum proaspăt și vă va răsfăța papilele gustative, arată Mericastestkitchen.
Fie că este vorba de un platou cu aripioare fierbinți, pui la rotisor cu piele crocantă, o porție de pulpe la grătar sau un burrito de pui, este clar că puiul rămâne vedeta unei mese în familie. Iubitorii de carne de pui vor spune însă că nimic nu se compară cu puiul la cuptor care poate fi un adevărat festin, când este pregătit cu tot ce trebuie.
Puiul în stil spaniol are un ingredient secret
Chiar dacă prepararea puiului la cuptor nu pare o operațiune complicată, există câteva trucuri pentru ca acest preparat să iasă așa cum dorim: bine făcut și mai ales cu o piele crocantă. Puiul la cuptor în stil spaniol are un ingredient secret: lămâia.
Ingrediente necesare:
- 1/3 cană sos de soia
- O cană de suc proaspăt de lămâie
- O lingură sos Worcestershire
- O jumătate linguriță boabe de muștar
- 2 căței de usturoi tocați
- 6 jumătăți de piept de pui dezosat și fără piele
- 1/2 linguriță piper
Într-un vas adânc, combinați primele cinci ingrediente pentru a face o marinadă. Adăugați apoi puiul. Acoperiți totul și lăsați la frigider cel puțin 30 de minute după care aruncați marinada. Presărați puiul cu piper și apoi băgați-l la cuptor, la o temperatură de 190°, timp de 45-50 de minute.
Informații nutriționale: O jumătate de piept de pui: 191 calorii, 4g grăsimi (1g grăsimi saturate), 94mg colesterol, 344mg sodiu, 1g carbohidrați (0 zaharuri, 0 fibre), 35g proteine.
Sursă excelentă de proteine
Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine deoarece conține toți aminoacizii esențiali, alături de vitaminele B și D, dar și de minerale. În plus, aceasta nu conține glucide, fibre sau vitamina C, putând fi asociată fără probleme cu legume, fructe, verdețuri și/sau cereale.
Săracă în grăsimi
Trei sferturi din grăsimea pe care o are un pui se găsește în piele, iar aceasta este foarte ușor de îndepărtat înainte sau după preparare. Astfel, carnea de pui rămâne foarte săracă în grăsimi, în special carnea albă, fiind o opțiune excelentă pentru cei ce țin dietă indiferent că fac acest lucru din motive estetice sau din motive de sănătate. Mai mult, datorită aminoacizilor din compoziție, carnea de pui are un efect tonic pentru sistemul nervos, iar consumarea ei scade apetitul.
Sursă de fier
Carnea de pui este una dintre principalele surse de fier ale organismului, deci una dintre principalele modalități de a lupta cu anemia. Avantajul fierului din carne este că acesta este de tip hemic, adică este absorbit de organism în proporție de 20-25%. Comparativ, fierul care provine din surse vegetale (non-hemic) este absorbit doar în proporție de 2-5%. Seleniul din carnea de pui contribuie la scăderea riscului artritei atât pentru bărbați, cât și pentru femei. În plus, în cazul bărbaților, această minerală, în compania zincului, prezent și el în carnea de pui, ajută la îmbunătățirea fertilității (zincul mai reglează și nivelul colesterolului).