Dacă doriți să atenuați aroma de afumat, și brânza Gouda obișnuită funcționează la fel de bine. Pulverizați ușor folia de aluminiu cu spray de gătit sau ungeți-o cu puțin ulei pentru a preveni lipirea blatului cu brânză.
Serviți preparatul cu o salată simplă sau cu broccoli și usturoi. Adăugați eventual ierburi aromate după gust.
Este mai bine să folosim pastele integrale în locul pastelor obișnuite?
Pastele din grâu integral sunt cereale integrale care au o multitudine de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea inflamației din organism.
Cerealele integrale vor oferi organismului vitamine B, fibre și antioxidanți, iar consumul acestora reduce riscul de boli de inimă.
Cât de buni sunt ardeii iuți?
Dacă vă plac ardeii iuți ca focul, s-ar putea să vă placă și beneficiile pentru sănătate pe care le puteți obține mâncându-i mai des.
Ardeii iuți conțin capsaicină, un compus care a fost asociat cu scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, precum și cu un risc redus de deces din cauza bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral.
Dar varza kale?
Kale este o legumă cruciferă cu frunze verzi foarte bogată în antioxidanți și alți nutrienți. Acești compuși au fost asociați cu un risc mai scăzut de cancer și boli de inimă, oase mai puternice, ochi mai sănătoși și un sistem imunitar mai robust.
Această rețetă aduce în farfurie toate beneficiile de mai sus, scrie EatingWell.
Ingrediente necesare
350 grame penne din grâu integral (aproximativ 4 căni)
2 linguri ulei de măsline extravirgin
O cană de ceapă galbenă tocată mărunt
O linguriță oregano proaspăt tocat
O lingură de usturoi tocat mărunt
O lingură de ardei iute tocat fin
300 grame de brânză cremă
½ linguriță sare
4 căni de varză kale
1 ¾ cani de brânză Gouda afumată mărunțită
Pasul 1
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj iar apoi scurgeți-le bine. Între timp, încingeți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare.
Pasul 2
Adăugați ceapa; gatiti, amestecând până când se înmoaie, aproximativ 4 minute. Adăugați oregano, usturoi și ardeiul iute; gătiți, amestecând constant, aproximativ 1- 2 minute.
Adăugați apoi crema de brânză si sarea; lăsați pe foc, amestecând, până când crema de brânza se topește, aproximativ 2 minute.
Adăugați kale și amestecați constant, până cand se înmoaie, aproximativ 2 minute. Se ia de pe foc; se amestecă pastele, puiul și o cană de brânză Gouda.
Pasul 3
Acoperiți cu folie și coaceți până când brânza se topește, aproximativ 25 de minute. Scoateți din cuptor; aruncați folia.
Creșteți temperatura cuptorului până la prăjire și preîncălziți timp de 5 minute. Puneți tava la cuptor; se ține aici până când brânza se rumenește 3 până la 5 minute.