Cum putem face cel mai bun pui fript la cuptor. Un cunoscut bucătar vine cu câteva sfaturi

Este cât se poate de adevărat, dar pentru că are mai puține grăsimi, puiul poate ajunge fie prea uscat, fie foarte ars dacă nu știm cum să-l pregătim.

Chiar dacă prepararea unui pui fript nu pare o operațiune complicată, există câteva trucuri pentru ca acest gustos preparat să ne iasă așa cum dorim: bine făcut și mai ales o piele cât mai crocantă.

Un cunoscut chef de două stele Michelin la restaurantul londonez Le Gavroche, Michel Roux Jr, vine cu cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a obține cel mai gustos pui fript, potrivit Delish.

Alegeți un pui de bună calitate

În primul rând, spune acestea, trebuie să alegem un pui de calitate foarte bună, dacă se poate crescut în curte.

Dacă încă nu știați, aflați acum că puiul trebuie întotdeauna scos din frigider, cu o oră înainte de a-l pregăti, astfel încât să fie la temperatura camerei când ajunge în cuptor.

Carnea pusă direct în cuptor, de la frigider, ai putea să se gătească neuniform.

Folosiți unt aromat

Dacă vă întrebați ce aromă trebuie adăugată la puiul fript, Michel Roux Jr spune că untul aromat este cea mai bună variantă.

„În loc să folosiți unt simplu pentru a unge cu el pielea puiului, faceți un unt aromat, folosind ierburi proaspete”, sugerează el.

Pătrunjelul funcționează bine și chiar usturoiul zdrobit sau coaja de lămâie. Apoi ungeși cu acest unt aromat pielea puiului.

Pe lângă utilizarea untului aromat, Michel recomandă să adăugăm o lingură sau două de smântână condimentată, în interiorul puiului.