De la o anumită vârstă, dar și în tinerețe, observăm că părul începe să-și piardă din volum și strălucire. Indiferent dacă este vorba de o perioadă în care ne confruntăm cu o cădere temporară a părului sau cu o rărire, pe termen lung, este normal să vrem ca părul să crească mai gros și mai puternic.
Deși nu există formule magice sau trucuri sigure pentru a ajuta părul să crească mai gros, anumiți pași ar putea duce la un păr mai sănătos și mai bogat, potrivit Yahoo.com.
Iată câteva tehnici, susținute de știință, pe care le puteți utiliza în rutina de zi cu zi pentru a ajuta părul să crească mai gros, într-un mod cât mai natural.
Acordați atenție unei alimentații echilibrate
Menținerea unei alimentații sănătoase și echilibrate este unul dintre cele mai bune lucruri care se pot face pentru sănătatea generală. O dietă echilibrată poate ajuta pielea să arate mai tânără și, de asemenea, poate ajuta la creșterea părului și a unghiilor.
„Deficiențele nutriționale pot provoca căderea și ruperea părului”, spune Dhaval G Bhanusali, medic dermatolog, fondator al Skin Medicinals. El recomandă ca oamenii să ceară părerea unui profesionist când au probleme legate de podoba capilară. „Medicii se uită mai ales la lucruri precum nivelurile de fier, vitamina D și alte date medicale pentru a se asigura că nu omit nicio cauză internă a răririi sau slăbirii părului”, explică el.
Masați-vă scalpul
Există dovezi științifice potrivit cărora masarea scalpului poate ajuta la creșterea părului în mod natural. „Masarea scalpului crește fluxul de sânge, iar asta ajută la formarea unui păr sănătos”, explică medicul Akis Ntonos. De asemenea, poate provoca întinderea foliculului de păr, permițând ca părul să crească mai gros. Folosind vârfurile degetelor, masați ușor scalpul, sub forma uno cercuri ușoare, în timpul șamponării sau chiar înainte de duș. Puteți încerca și un instrument de masare a scalpului.
Protejați-vă părul de soare
Soarele pot afecta pielea, dar cercetările sugerează că poate afecta și părul și scalpul. „Razele UV declanșează radicalii liberi în firul de păr, care descompun rețelele de legături. Asta duce la un păr mai subțire, casant și decolorat”, explică Michael Van Clarke, un hairstylist londonez, care recomandă să ne protejăm capul de soare, așa cum ne protejăm și pielea.
Reduceți stresul
Știați că un nivel ridicat de stres continuu poate afecta creșterea părului? „Pe măsură ce stresul crește, crește și nivelul de cortizol, ceea ce poate duce la căderea părului”, explică dr. Bhanusali. „În plus, există o afecțiune numită Efluvium telogen, care a fost legată de evenimente stresante, cum ar fi intervenții chirurgicale, traume, pierderea celor dragi și alte lucruri stresante”, menționează el.
Aveți grijă cum vă uscați părul
Uscarea părului cu căldură excesivă duce la deshidratare, slăbind structura moleculară a firului de păr. Legăturile se rup și astfel părul se subțiază. De aceea, este bine să reduceți frecvența utlizării instrumentelor de coafare termică! De asemenea, este important să folosiți acele produse de protecție împotriva căldurii, care vă pot proteja părul de unele dintre daune.