Potrivit Seriouseats, aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a pregăti cartofi copți, cremoși în interior și crocanți la exterior. În primul rând, cartofii trebuie tăiați cât mai uniform, fie că îi tăiem rondele sau sub forma unor felii de portocală.

De de ce depinde coacerea cartofilor

Încingerea cuptorului este, de asemenea, la fel de importantă. Dacă doriți să aveți în farfurie cartofi copți perfect aurii, pufoși și fragezi, cel mai bine este să încingeți cuptorul cât mai bine. Pentru a avea rumeniți frumos, aceștia trebuie băgați la cuptor la aproximativ 220 de grade. Dacă vreți să utilizați cuptorul pe setarea convecție (setarea ventilatorului), puteți lua în considerare reducerea temperaturii, la aproximativ 205 de grade. În acest caz, cartofii au nevoie de douăzeci și cinci până la treizeci și cinci de minute pentru a se coace. Acest lucru, desigur, depinde, de asemenea, de cât de mari sunt tăiați cartofii.

Cei mai buni sunt cartofii galbeni și cartofii noi

Orice soi de cartofi poate fi ales pentru această rețetă, dar cei mai buni sunt cartofii galbeni și cartofii noi. Aceste soiuri sunt perfecte și când facem salată de cartofi, pentru că au un gust mai dulce.

Acest condiment versatil adaugă cartofilor o notă de afumat și de dulceață

La capitolul condimente, cele care se potrivesc mănușă când pregătim cartofi copți sunt sarea, piperul și puțină boia afumată. Dacă nu ați gătit până acum cu boia afumată, ar fi bine să începeți să o faceți. Este un condiment extrem de versatil, care adaugă cartofilor o notă de afumat și dulceață.

După ce ați condimentat cartofii, așezați-i pe o tavă unsă cu ulei și asigurați-vă că lăsați un spațiu între ei. Dacă îi înghesuiți, asta nu va face decât să-i înăbușe, în loc să-i rumenească, iar rezultatul nu va fi cel dorit.

După ce i-ați scos din cuptor, aruncați peste ei o mână de verdeață, de preferat pătrunjel, busuioc sau rozmarin proaspăt.